HU
DE RU EN

Szolgáltatásaink

Ájurvéda

Ájurvéda

Az Ájurvéda az élet több, mint 5000 éves holisztikus tudománya. Elsődleges célja, hogy a testet, elmét, szellemet egyensúlyban tartsa.

Dr. Pernyei Dalma
indiai gyógyászat – Ájurvéda tanácsadó terapeuta, gyermekgyógyász, neonatológus
Dr. Vaidya Arunima
Ájurvéda terapeuta, orvos
Tanácsadás: szerda: 10:00-16:00

Az Ájurvéda szanszkrit kifejezés, mely az ’élet tudományát’ jelenti. Több, mint 5000 éves holisztikus gyógyászati módszer, mely elsősorban az egészség fenntartására, a betegségek megelőzésére fókuszál. Nagyon összetett rendszer, mely a testalkat meghatározását követően arra összpontosít, hogy a test, elme és szellem egyensúlya fennmaradjon, vagy ha kibillent, akkor helyreállítsa. Egyensúlytalanság esetén a probléma gyökerét kutatja fel és komplex megoldást kínál, mely magában foglalja az étrend, életmód, pihenés, relaxáció, természetes gyógynövények és terápiák megfelelő kombinációját.

Ájurvéda állapotfelmérés
A konzultáció első lépése a pulzusdiagnosztika, vagy Nadi Pariksha. Terapeutánk az első 3-4 percben tapintással leolvassa a pulzusszámot a radiális artéria különböző szintjein. Ezáltal megállapítja a test szöveteinek, szerveinek pillanatnyi működési állapotát.
Ezt követően megtörténik az egyedi dosha azonosítása. Az ájurvéda szerint 5 elem alkot bennünket: víz, levegő, föld, tűz és tér, melyek együttesen vannak jelen. Az 5 elem aránya határozza meg alkatunkat (Vata, Pitta, Kapha) és ezáltal fizikai, mentális és érzelmi hajlamainkat is.
A fentiek alapján egy komplett életmódra vonatkozó útmutatást és javaslatot tesz orvosunk, mely étrendből, gyógynövényekből, otthon végezhető gyakorlatokból, napi rutin kialakításából, masszázsból és egyéb terápiás kezelésből áll.

Marma energiakezelés
A Marma kezelés Indiában a legősibb gyógyító módszer. A Marma elmélet szerint testünkben 107 speciális marma pont található. A kezelés alatt a terapeuta ezeket a pontokat érinti gyengéden, ezáltal elősegíti a létfontosságú energia áramlását a szervezetben. A kezelés időtartama 45-50 perc. A kezelés eredményeképpen a vendég egy nagyon mély ellazult állapotot érhet el.

Kérjük, hogy a konzultáció előtt 2 órával már ne egyen semmit, csak vizet igyon. A vizsgálat előtt mérsékelje a kávé, tea és egyéb koffein bevitelét.
Dr. Vaidya Arunima konzultációja angol nyelven zajlik, tolmácsolást biztosítunk.

Ájurvéda

SzolgáltatásokÁr
Ájurvéda állapotfelmérés felnőtteknek (60’) 28.500 Ft
Ájurvéda állapotfelmérés gyermekeknek (60’) 28.500 Ft
Kontroll konzultáció (30’) 21.500 Ft
Marma energiakezelés (45'-50’) 28.500 Ft
Lifestyle & Diet program összeállítása (40’) 17.500 Ft

Időpontkérés

Vitalium Medical Centre: +36 83 501 140 vagy vitalium@europafit.hu

Amennyiben kérdése van, kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és szakorvosunk visszahívja.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Időpontfoglalás