Árak ellenőrzése
HU
Pünkösdi hétvége 25 415 Ft-tól /fő/éj
Napsugár, szabadság, NYÁR! 25 330 Ft-tól /fő/éj
Sportolj okosan - fájdalom nélkül 26 515 Ft-tól /fő/éj
Pandémia utáni rehabilitáció 23 425 Ft-tól /fő/éj
Szezonális akció 22 015 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Horkolás elleni kezelés
Csakraharmonizáló kezelés
Szobafoglalás: +3683501149
Főoldal / Hírek / Biztonsági Covid-19 intézkedések

Biztonsági Covid-19 intézkedések

2021. 05. 06.


Nagy örömmel várjuk ismét kedves vendégeinket szállodánkban!

Május 6-tól a megszokott magas szintű higiéniás intézkedések mellett tölthetik pihenésüket a megújult Európafitben! 

Nagy örömünkre a kormánybejelentés értelmében szállodánk ismét fogadhat turisztikai célú vendégeket. 
A kormányrendeletnek megfelelve szállodánk jelenleg a Magyarországon ill. a rendeletekben szereplő országokban kiállított védettségi igazolvánnyal vehető igénybe 18 év felett.

Május 6-tól a megszokott magas szintű higiéniás intézkedések mellett tölthetik pihenésüket Vendégeink a megújult Európafitben! A sikeres auditok után megszereztük a német TÜV Rheinland valamint a nemzetközi Bureau Veritas Safe Guard tanúsítványt. Figyelemmel kísérjük folyamatosan a rendelkezéseket és tájékoztatjuk Önöket. Ismét elérhető valamennyi szolgáltatásunk, szeretettel várjuk Önöket!
A maszk viselése szállodánkban a védettségi igazolvány birtokában nem kötelező.

Üzleti, gazdasági-, vagy oktatási célból érkező vendégeink Magyarország kormányának 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletében és a 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendeletben foglaltak szerint - amennyiben nem rendelkeznek megfelelő védettségi igazolvánnyal, - üzleti utazóként nem használhatják a szálloda uszoda- és szaunarészlegét és a fitnesztermet, fürdőköntöst nem biztosítunk. Kötelező számukra a maszk használata a szálloda teljes területén.

A következő intézkedések összefoglalják azon tudnivalókat, melyeket betartanak a vendégekkel közvetlen kapcsolatban álló szállodai részlegek, a háttérben dolgozó munkatársak is. Ezen információkat a kormányzati előírások szerint frissítjük. 

Általános intézkedések

FONTOS! Jelen protokollunk a 2021. május 6-i állapotot tükrözi. Intézkedéseinket a jogszabályi előírások szerint folyamatosan felülvizsgáljuk, frissítjük. 

Készült a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet értelmében, annak hatályba lépését követően a Hotel Európa fit Szállodában (továbbiakban: „Szálloda”) szálláshelyet igénybe vevőkre vonatkozó szabályokról.

1./ A Szálloda területén koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy (továbbiakban: „vendég”) tartózkodása megengedett. Védett személy az, aki ezt a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló jogszabály szerinti védettségi igazolvánnyal igazolja.

2./ A vendég köteles a Szálloda területére történő belépés, illetve bejelentkezés érdekében a Szálloda illetékes alkalmazottja (recepciós) részére a védettségi igazolvány bemutatására. A Szálloda jogosult a védettségi igazolvány számának rögzítésére.

3./ A 18. életévét be nem töltött vendég életkorát köteles a Szálloda illetékes alkalmazottja a Szálloda területére történő belépés, illetve bejelentkezés érdekében ellenőrizni. A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése akkor mellőzhető, ha a kiskorúság ténye nyilvánvaló, egyebekben azt személyazonosító igazolványával, útlevelével, vezetői engedélyével vagy diákigazolványával köteles igazolni.

4./ A védettség igazolása során a vendéget a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására külön is fel kell hívni, azzal, hogy az azt ellenőrző személy jogosult a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványán szereplő adatok megismerésére, az adatokat azonban nem rögzítheti. Az adatok megismerésére, illetve rögzítésére vonatkozó jogosultság, illetve tilalom az 1. bekezdés szerinti, 18. életévét be nem töltött személy életkorának igazolása során is megfelelően irányadó.
Amennyiben a jelen pontban, illetve a 2./ és 3./ pontban meghatározott kötelezettégek teljesítését a vendég megtagadja, úgy a Szálloda köteles a területére történő belépést, illetve bejelentkezést és ott tartózkodást megtagadni.

5./ A Magyarországon ill. a kormányrendeletekben szereplő országokban kiállított védettségi igazolványt fogajuk el.

6./ A Szálloda területén, az 1./ pont szerinti, vendégként tartózkodó személy nem köteles maszkot viselni.

7./ Turisztikai célú tartózkodás esetén a Szállodában működő valamennyi helyiség, köztük az uszoda, illetve edző- és fitneszterem a vendég, azaz a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy által látogatható, és nem kötelesek maszkot használni.
Üzleti, gazdasági-, vagy oktatási célból érkező vendégeink Magyarország kormányának 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletében és a 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendeletben foglaltak szerint - amennyiben nem rendelkeznek megfelelő védettségi igazolvánnyal, - üzleti utazóként nem használhatják a szálloda uszoda- és szaunarészlegét és a fitnesztermet, fürdőköntöst nem biztosítunk. Kötelező számukra a maszk használata a szálloda teljes területén.

8./ A Szálloda területén családi esemény vagy magánrendezvény abban az esetben szervezhető, illetve tartható, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.

9./ Amennyiben a vendég a Szállodában online módon foglalt szállást és első bejelentkezése alkalmából a 2./- 4./ pontban meghatározott kötelezettségek teljesítését megtagadja vagy azokat teljesíteni – bármilyen okból kifolyólag – nem tudja, úgy az távolmaradásának minősül és kötbérfizetési kötelezettséget von maga után.

10./ Dolgozóink nagy része védettségi igazolvánnyal rendelkezik. Az igazolvánnyal nem rendelkező dolgozókat rendszeresen teszteljük.

11./ Amennyiben vendégünk rosszul érzi magát, köteles a recepción vagy a gyógyászaton jelenteni, ilyenkor az előírásoknak megfelelően megtesszük a szükséges intézkedéseket. Munkatársaink egészségi állapotáról minden munkába álláskor meggyőződünk és gondoskodunk a szükséges védőfelszerelések meglétéről.

Recepciót és hallt érintő intézkedések

Ki- és bejelentkezéskor 1 fő állhat a pultnál, amelyet plexivel választunk el, védve vendégünket és munkatársunkat egyaránt. A hallban rendszeres, kétóránkénti fertőtlenítést végzünk, különös tekintettel a bőrrel érintkező felületekre figyelve. Vírusölő kézfertőtlenítőt folyamatosan elérhetővé teszünk a szálloda teljes területén. A liftet egyszerre csak az egy szobában tartózkodó vendégek vehetik igénybe. Minden emeleten a lifteknél érintésmentes kézfertőtlenítő automatát helyeztünk el, mely a személyzet és a vendégeink biztonságát szolgálja. A liftben található érintőképernyőt rendszeresen fertőtlenítjük, mindemellett javasoljuk a lépcsők használatát. A vendégnek adott eszközöket (kulcskártya, toll, stb.) UV-C fénnyel és fertőtlenítővel is minden kiadás előtt a recepción fertőtlenítjük.
Javasoljuk a bejelentőlapok érkezés előtti online kitöltését. A bejelentőlapot csak aláírásra adjuk át a vendégnek. Előnyben részesítjük az érintésmentes fizetést érkezéskor, amihez a bankkártyaterminált rendszeresen fertőtlenítjük. A szobakártyákat minden kijelentkezést követően UV lámpával fertőtlenítjük.

Szobahasználatot, valamint takarítást érintő intézkedések

Az újranyitást követően a szálloda nagytakarítását, beleértve természetesen a szobákat és a közösségi területeket a szokásos magas minőségben elvégezzük.
A vendégek fogadása előtt a szoba takarítása és a szobai felületek fertőtlenítése után a szobák ózonnal való fertőtlenítése is megtörténik. Szem előtt tartjuk, hogy vendégeinket lehetőség szerint távol szobázzuk egymástól. Átmenetileg a díszítő ágysálak és díszpárnák szintén kikerültek a szobákból, tisztítva várják, hogy a Covid–19 veszély megszűnése után visszakerülhessenek. A vendégek a szállodában való tartózkodása alatt a szobai takarítást naponta kötelezően elvégezzük. A takarítás mellőzésére nincs lehetőség, kérjük Vendégeink megértését és támogatását. Takarítás közben szellőztetünk, és a gyakran érintett felületeket fertőtlenítjük. Vendégeinktől kérjük, hogy az ágyat utcai ruhában ne használják. A szállodában saját mosodával rendelkezünk, ahol a technológia és az automatizálás magas foka biztosítja, hogy mindig megfelelően tisztított és fertőtlenített textíliák kerülnek a szobákba, a gyógyászati kezelőkbe, étterembe, és a wellness-be.

Vendéglátást érintő intézkedések

Az éttermi bútorzatok és gépek, eszközök felületeit folyamatosan fertőtlenítjük. A konyha teljes területén vírusölő hatású tisztítószereket használunk. A fizikai távolságtartást a konyhai személyzetünknél is kötelezővé tesszük, számukra kötelező a maszk és kesztyűhasználat. Az ételek elkészítésénél tartjuk a 75 °C maghőmérsékletet, kollégáinkat folyamatosan oktatjuk.

Az étterembe lépéskor minden Vendégünknek kötelezően használnia kell a kézfertőtlenítőt. A legoptimálisabb helyelosztás és a távolságtartás biztosítása érdekében Vendégeinket kollégáink az asztalához kísérik. 

Vendégeink számára mind a reggelinél, mind a vacsoránál biztosítjuk a svédasztalt. A büféasztalnál a szakácsok és felszolgálók segítenek a tálalásban. Természetesen így is a szokott választék, minőség és bőség áll vendégeink rendelkezésére.
Elvitelre történő menürendelés esetén a külsős, bejáró vendégeink számára a maszk viselése kötelező.

Műszaki intézkedések

A Covid-19 kapcsán gyakori kérdés, hogy az ipari szellőztető- hűtő/fűtő rendszerek mennyire veszélyesek az egészségre. A veszélyeztetés ott áll fenn, ahol kevert levegővel működik a szellőztetés. Szállodánkban az elszívás és a befúvás külön működik, tehát nincs levegő visszaforgatás. Így nem jutnak a szobából, közös helyiségekből, irodákból vírusok a rendszerbe. Természetesen újranyitásra a légszűrők megfelelő beállítása, ellenőrzése és rendkívüli tisztítása megtörtént, megelőzve a legionella baktériumok szaporodását/terjedését is.

Fitneszterem, sportprogramok

A gépek használata során a fertőtlenítés eddig is kötelező volt, ez most is biztosított, de használattól függetlenül is 3 óránként fertőtlenítünk.
Ingyenesen elérhető sportprogramjaink biztonságos távolság megtartásának figyelembe vételével kerülnek megtartásra.

Vitalium Health and Beauty

Gyógyászati és szépség részlegünkön a diszpécser pultnál plexi fallal biztosítjuk a távolságtartást. A pultban használt eszközöket fertőtlenítjük. A súlyfürdőben és a kezelőkben a vendéglétszámot minimalizáljuk.  Kérjük szállóvendégeinket, hogy lehetőség szerint ne utcai ruhában, hanem fürdőköpenyben érkezzenek a kezelésekre. Minden kezelés után a kabinok fertőtlenítésre kerülnek, a textileket cseréljük.  
A hatályos rendelet értelmében külsős, bejáró vendégeink számára a maszk viselése kötelező.

Wellness részleg, uszoda

Valamennyi medencénk és szaunánk (kivéve a nyári üzemelésű Acapulco medencét) vendégeink rendelkezésére állnak. A kötelező vízcserék, fertőtlenítések, takarítások megtörténtek, extra víztisztítási előírásoknak eleget tettünk. Nyugágyainkat egymástól biztonságos távolságra helyezzük el. Úszómester kollégáink folyamatosan figyelik, hogy a medencékben ne legyen zsúfoltság. A teljes wellness részleget folyamatosan takarítjuk, fertőtlenítjük, különös tekintettel a korlátokra, vizes blokkokra, öltözőkre, toalettekre. Korszerű légtechnikánknak köszönhetően a beltéri wellness területünkön a teljes légmennyiség óránként kicserélődik, emellett szellőztetünk is, éjszakánként pedig további ózonos fertőtlenítést is végzünk.

Dohányzás

A vendégek számára fenntartott dohányzó terület a hatályos rendeletek betartásával vehető igénybe.

Gyermek játszó

Gyermek játszónkban is az érvényben levő jogszabályok betartásával látogatható. A helység berendezéseit, bútorzatát és a játékokat rendszeresen fertőtlenítjük.

Vitalium Laser Centre

A Vitalium Laser Centre az eddigi szigorú higiénés szabályokon felül az alábbi óvintézkedésekkel biztosítja a páciensek és a munkatársak egészségének megóvását: a pultnál egy időben egy páciens (és kísérője) tartózkodhat. A kezelés igénybevétele előtt a páciens aláírásával igazolja, hogy nincs fertőzésre utaló panasza. A pultot, az orvosi rendelőt és a kezelő helyiséget folyamatosan fertőtlenítjük. 
Pácienseinket kérjük, hogy a kezelés időpontja előtt maximum 15 perccel korábban érkezzenek, hogy a diszpécser pultnál a torlódást elkerüljük. A kísérőket megkérjük, hogy a kezelés ideje alatt a szállodaépület halljában várakozzanak.
Minden kezelés után a kezelőhelységek fertőtlenítésre kerülnek, a textileket cseréljük. 
A kényelmi szolgáltatásokat csak a Magyarországon kiállított, illetve azon országok védettségi igazolványának felmutatásával biztosítjuk, amelyekkel a magyar kormány kétoldalú megállapodást kötött a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról.
A hatályos rendelet értelmében külsős, bejáró vendégeink számára a maszk viselése kötelező.

További híreink

Gyakori kérdések és válaszok az újranyitással kapcsolatban

Az újabb kormányrendeletek értelmében a 4 millió fős átoltottságnál nyithatnak a szállodák a...

Tovább a hírhez
Biztonsági Covid-19 intézkedések

Nagy örömmel várjuk ismét kedves vendégeinket szállodánkban!

Május 6-tól a megszokott magas...

Tovább a hírhez
„Az állóképességi sportok orvosi lova vagyok” | Kuttor Csaba
Egyre népszerűbb kerékpározás és a futás a középkorúak között, ami egyrészt örömteli, mert az...
Tovább a hírhez

Kövessen minket!