Árak ellenőrzése
HU
Szezonális akció 22 015 Ft-tól /fő/éj
Napsugár, szabadság, NYÁR! 25 330 Ft-tól /fő/éj
Sportolj okosan - fájdalom nélkül 26 515 Ft-tól /fő/éj
Pandémia utáni rehabilitáció 23 425 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Horkolás elleni kezelés
Csakraharmonizáló kezelés
Szobafoglalás: +3683501149
Főoldal / Hírek / Gyakori kérdések és válaszok az újranyitással kapcsolatban

Gyakori kérdések és válaszok az újranyitással kapcsolatban

2021. 05. 07.


Az újabb kormányrendeletek értelmében a 4 millió fős átoltottságnál nyithatnak a szállodák a szabadidős Vendégek felé! Szállodánk teljes szolgáltatáskínálatával várja kedves Vendégeit! 

A hatályos rendeletek értelmében 2021. május 6-tól mi is megnyitottuk szállodánk kapuit a szabadidős céllal érkező Vendégeink felé.

A nyitásra már gőzerővel készültünk, hogy Vendégeink számára továbbra is biztosítani tudjuk azt a színvonalat és minőséget, amelyet az üzemszünet előtt megszokhattak.
Szállodánk modernizálásán kívül nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy az Európafit neve egyet jelentsen a biztonságos utazással.
Igyekezetünket a TÜV Rheinland Medical Wellness minősítés a Bureau Veritas Safe Guard tanúsítvány támasztja alá.

A nyitás azonban nem csak nyitott kapukat jelent. 

A nyitásról szóló hírek óta rengeteg kérdés fut be hozzánk. Megpróbáltuk összeszedni azokat a gyakori kérdéseket, melyeket leendő Vendégeinknek még a foglalás előtt érdemes tudnia.

A kérdések megválaszolásaihoz ügyvédi segítséget is kaptunk. 

Kiket fogad jelenleg a szálloda?

Szállodánkban jelenleg a vonatkozó kormányrendelet alapján üzleti, valamint magyar, vagy Magyarország által elfogadott védettségi igazolvánnyal rendelkező szabadidős céllal érkező Vendégeket fogadhatunk.

Kell védettségi igazolvány a szálláshelyen szabadidős céllal történő tartózkodáshoz? 

Igen, a 484/2020 (XI.10.) Korm.rendelet hatályának ideje alatt minden 18 éven felüli személynek kötelező a Magyarországon  ill. a rendeletekben szereplő országokban kiállított védettségi igazolványt felmutatni a recepción. A 18. életévét be nem töltött személyektől nem kérünk védettségi igazolványt.
A kártya mellett a mobil applikációs igazolást is elfogadjuk az érvénybe lépést követően (figyelem: ez az oltás tényét igazolja, a vírusfertőzésen való átesettséget nem, azt továbbra is csak a védettségi igazolvány mutatja.)

Mehetek-e szállodába, ha be vagyok oltva, de még nem kaptam meg az igazolványt, vagy ha egyáltalán nem kaphatok oltást?

Amennyiben oltás után még nem kapott igazolványt, de a mobil applikációs igazolás (az érvénybe lépést követően) az oltás tényét igazolja, igénybe veheti valamennyi szállodai szolgáltatásunkat. Ha átesett a vírusfertőzésen, de még nincsen kártyája, vagy egyáltalán nem kaphat oltást, ezekben az esetekben jelenleg nem fogadhatjuk a szabadidős céllal érkező Vendégeket. 
Üzleti, gazdasági-, vagy oktatási célból érkezhetnek Vendégeink védettségi igazolvány nélkül, de korlátozva vehetik igénybe szolgáltatásainkat: uszoda-és szaunarészlegünk, fitnesztermünk és gyermekjátszónk nem vehető igénybe.

Mit tehetek, ha még nem kaptam meg az oltási igazolványomat?

A hatályos jogszabály értelmében csak azok a Vendégek utazhatnak szabadidős céllal, akik az oltásuk után a magyar vagy a rendeletekben szereplő országokban kiállított védettségi igazolványt is megkapták, vagy a mobil applikációs alkalmazásban (az érvényve lépést követően) az oltás tényét igazolni tudják. (Figyelem: a mobil applikációs alkalmazás csak az oltás tényét igazolja, a vírusfertőzésen való átesettséget nem, azt továbbra is csak a védettségi igazolvány mutatja.) Ha valaki hosszabb idő után sem kapta meg a plasztikkártyát, az ügyfélkapun keresztül keresse a „koronavírus elleni védettségi igazolással kapcsolatos ügybejelentés” menüpontot, ahol elektronikus üzenetben jelezheti a problémáját. Ugyanez megtehető – időpontfoglalás után – a kormányhivatalok ügyfélszolgálatán is.

Mi a helyzet abban az esetben, ha 1 fő nincs a családban beoltva? 

18. életév felett csak azt a Vendéget tudjuk fogadni, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal a fenti rendelet értelmében. Példa: Ha egy négy fős család egy felnőtt tagjának nincs védettségi igazolványa, de a többieknek van, vagy 18. életévüket még nem töltötték be, akkor csak a család másik 3 tagját tudjuk fogadni szállodánkban.

Fogadnak magyar állampolgárként, külföldi oltási igazolvánnyal?

A hatályos rendelet értelmében a Magyarországon kiállított, illetve azon országok védettségi igazolványát fogadjuk el, amelyekkel a magyar kormány kétoldalú megállapodást kötött a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról. 

Nyáron is kérni fogják a védettségi igazolványt?

A védettségi igazolványokat illetve azok meglétét a mobil applikáción keresztül a jelenleg hatályban lévő 194/2021 (IV.26.) kormányrendelet érvényességéig fogjuk elkérni minden 18. év feletti, érkező Vendégünktől.

Mit csináljak, ha még nem kaptam meg az oltást és az igazolványomat a már előre befoglalt szállásom érkezési időpontjáig?

Sajnos védettségi igazolvány, vagy a mobil applikációs alkalmazásban található igazolás hiányában nem tudjuk fogadni szállodánkban. Minden foglaláshoz rugalmas feltételeket szabtunk, így az időpont módosítás, vagy az esetleges lemondás sem akadály. Ha már tudja, hogy az érkezése napjáig nem kapja meg oltását, vagy védettségi igazolványát, akkor kérjük jelezze rezervációs kollégáinknál a sales@europafit.hu e-mail címen, vagy a +36 83 501 149-es telefonszámon! 

A szállodán belül kell maszkot viselni?

A szálláshelyen szabadidős vendégként tartózkodó és védettségi igazolvánnyal rendelkező személynek nem kötelező a maszk használata a szálloda területén.
Üzleti, gazdasági-, vagy oktatási célból érkező vendégeink számára kötelező a maszk használata a szálloda teljes területén- amennyiben nem rendelkeznek megfelelő védettségi igazolvánnyal.

Milyen szolgáltatások érhetők el a szállodában?

A 194/2021 (IV.26.) Korm.rendelet életbe lépését követően védettségi kártyával rendelkező vendégeink részére minden szolgáltatásunk elérhetővé válik. (Medencéink, szaunáink, fitnesztermünk, gyermekjátszónk is.)
Üzleti, gazdasági-, vagy oktatási célból érkező vendégeink üzleti utazóként nem használhatják a szálloda uszoda- és szaunarészlegét és a fitnesztermet, fürdőköntöst nem biztosítunk.

Üzleti utazókra milyen feltételek vonatkoznak?

Érkezéskor az üzleti utazóknak nyilatkozniuk kell, hogy üzleti utazás / munka, szolgálati út / gazdasági / tanulmányi /oktatás okán veszik igénybe a szállásszolgáltatást, büntetőjogi felelősségük tudatában elfogadják, és aláírásukkal megerősítik, hogy rájuk a jogszabályban foglalt védettségi kártya hiánya esetén az alábbi korlátozások érvényesek a szállodai tartózkodásuk során: nem használhatják a szálloda uszoda- és szaunarészlegét, a gyermekjátszót és a fitnesztermet, valamint kötelező számukra a maszk használata a szálloda teljes területén. 

A külsős Vendégek igénybe vehetik védettségi igazolvány nélkül a szálloda gyógy- és szépség kezeléseit?

Igen, van rá lehetőség. Azonban a rájuk vonatkozó szabályokat kötelesek betartani (pl. maszk használat).

Milyen védettségük van a szállodai dolgozóknak?

Dolgozóink nagy része védettségi igazolvánnyal rendelkezik. Az igazolvánnyal nem rendelkező dolgozókat rendszeresen teszteljük.

További híreink

Gyakori kérdések és válaszok az újranyitással kapcsolatban

Az újabb kormányrendeletek értelmében a 4 millió fős átoltottságnál nyithatnak a szállodák a...

Tovább a hírhez
Biztonsági Covid-19 intézkedések

Nagy örömmel várjuk ismét kedves vendégeinket szállodánkban!

Május 6-tól a megszokott magas...

Tovább a hírhez
„Az állóképességi sportok orvosi lova vagyok” | Kuttor Csaba
Egyre népszerűbb kerékpározás és a futás a középkorúak között, ami egyrészt örömteli, mert az...
Tovább a hírhez

Kövessen minket!