Árak ellenőrzése
Szezonális akció 29 700 Ft-tól /fő/éj
Light all-inclusive hétvégék 38 925 Ft-tól /fő/éj
Húsvét az Európafitben 41 850 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Csakraharmonizáló kezelés
Szobafoglalás: +3683501149
Főoldal / Hírek / Teher alatt nő a pálma!

Teher alatt nő a pálma!

Figyelem! Az alábbi hír több, mint 1 éve frissült utoljára, ezért lehet, hogy a tartalomban szereplő információk (képek, árak stb.) már nem aktuálisak. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

2021. 04. 25.


A terápia után beszélgettünk Kövesi Gáborral a kezelések hatékonyságáról, a személyes tapasztalatairól, illetve arról, hogy milyen benyomásokat keltett benne Hévíz és környéke a sportolás szempontjából. 

Az előző cikkünkben részleteztük Gábor első napját a Hotel Európa Fit****superior-ban, aminek fő momentuma a főorvosunkkal való találkozás, vizsgálat volt, majd a konzultáció során kiírt kezelések sorozata.

A kezelések után Gábornak lehetősége volt kipihenni a nap fáradalmait, a relaxálás közben  pedig megismerkedhetett szállodánk más szolgáltatásaival is.

Gábor életében a sport mellett nagy hangsúlyt kap az egészséges táplálkozás is, így nagy örömére szolgált, hogy mind a vacsora, mind a reggeli folyamán tarthatta az egészséges életmódjának megfelelő étrendet. Büfékínálatunkban a magyaros, nehezebb ételeink mellett kifejezetten ügyelnünk arra, hogy Vendégeink a könnyebb, akár diétás fogásokkal is teljes mértékben élvezhessék a szállodánk által nyújtott gasztronómiai élményeket.
De természetesen a fitnesztermünk sem kerülte el Gábor figyelmét…

Teszt a lelke mindennek

A kezelések másnapján egy interjút készítettünk Gáborral, előtte azonban teszteltük a kezelések hatékonyságát, amihez profi segítséget kaptunk. Forgács Péter kollégánk által vezetett STG csapatának egy edzésén vettünk részt.

A zalaszántói edző csoport szintén azon sport szerelmesei, mint Gábor.
A terep akadályfutás egyre több sportolót vonz, így az ország egyre több pontján találkozhatunk olyan edző csoportokkal, amelyek fő célja a közösség építése mellett, a versenyekre való felkészülés.
A zalaszántói csapat tréningjei során nem csak az erőnléthez szükséges fejlesztő mozgásformákat gyakorolják, hanem a versenyeken megtalálható akadályokat is.
Az edzések folyamatos szervezés alatt vannak, így akár az Európafitben megszálló sportos vendégeink is bármikor csatlakozhatnak egy-egy tréninghez.

Gábor helyi panasza többnyire a jobb térdére és ezáltal a jobb csípőjére fókuszálódott. Jobb oldalán izmai jóval görcsösebbek voltak, illetve térde gyengesége több mindenben akadályozta a sportolásban.
Nagy reményekkel indult neki az aznapi edzésnek, hiszen a kezelések hatására reggelre már nem érezte a térdében érezhető mindennapos, már-már alapvető fájdalmat.

Ismerkedés és egy alapos bemelegítés után kezdődött el a kőkemény edzés, mely során a súlyemeléstől kezdve egészen a kötélmászásig minden mozgásformát átvettek, amit az akadályfutó versenyeken megszokhattak.Az OCR sport lényegi része a futás, vagyis az erőnlét mellett az állóképesség is rendkívül fontos. A távok futásakor sokszor előfordul a nagy szintkülönbség, így bemutattuk Gábornak a Rezi-vár környékén fekvő csodaszép, erdős futó útvonalát is, amely bőven tartalmazott emelkedőt.

Gábor levezetésképpen szállodánk kültéri, Acapulco medencéjében való megmártózást választotta, ezzel támogatva az edzés közben megerőltetett izmainak gyorsabb regenerálódását, vérkeringésének serkentését.

Az interjú

A nap már lemenőben volt, amikor az interjúra sor került, így a nyári medencénk partja kitűnő helyszínül szolgált.

Mik voltak az első benyomásaid?

Első alkalommal jártam hévízi szállodában. Személy szerint inkább a versenyek miatt járok wellness szállodákba, amelyekre inkább tekintettem szállásként, mintsem a gyógyulás helyszíneként. A város nyüzsgése, a sport és rehabilitációs lehetőségek pedig teljes mértékben megcáfolták eddigi elképzeléseimet. Én is, mint sokan mások, inkább 60+ felé targetáltam az ideérkezők átlagéletkorát, de kellemes csalódás ért, amikor beléptem szállodába.
A szálloda miliője inkább a fiatalos lendületet képviseli, ám a szolgáltatások között minden korosztály megtalálja a számára megfelelőt.

Hogy élted meg az orvosi konzultációt?

Sportrehabilitációs trénerként nem ért meglepetés a vizsgálat során. Tisztában voltam jobb térd- és csípőizomzatom gyengeségével. Ennek ellenére izgatottan vártam Dr. Moll Veronika észrevételeit, javallatait a gyógyulásom érdekében.

Milyennek találtad a kezeléseket?

Nehéz dolgom volt, hiszen a rám szabott kúra elemei mind az én gyógyulásomat segítették. Az interjú elején kértétek, mondjam el, melyik az a kezelés, ami szerintem a legnagyobb hatással volt a térdem gyógyulására.
A választ nem tudom konkretizálni, úgy gondolom a kezelések együttes ereje hatott fájdalmaim csillapítására, hiszen a délutáni edzés során „nem éreztem a térdem”.
Számomra ez sikerként lett elkönyvelve, hiszen mindennapjaimhoz hozzátartozott a térd fájdalom, amely a sport tevékenységeim során hátráltatott.
Külön örültem annak, hogy a kezelések során remek szakemberekkel találkozhattam, akik nem csak a jelenlegi problémáim orvoslásáról tudtak tanácsot adni, de további, akár otthonról is végezhető rehabilitációs gyakorlatokat is javasolni tudtak.
Jómagam is jártas vagyok a rehabilitáció világában, így nem csak laikusként, de szakértő szemmel is elégedetten zártam a gyógyulásomat segítő kúrát.

Kinek ajánlod?

Szívesen ajánlom minden olyan embernek, aki orvosi beutaló és sorban állás nélkül, nyugodt, szállodai körülmények között szeretne a felépülés, vagy az egészségmegőrzés útjára lépni.
Saját bőrömön tapasztaltam, hogy a kezelések működnek, a változás már ez alatt a rövid itt-tartózkodás alatt is érzékelhető!

Innen is nagyon szépen köszönjük Kövesi Gábor együttműködését, reméljük, hogy még sokszor üdvözölhetjük Vendégeink között! Köszönjük az STG csapatának, hogy a versenyre való felkészülésben részt vehettünk és a OCR sportág szépségeibe minket is bevezettek.Kövesi Gábor mellett Kuttor Csaba többszörös olimpikon triatlonista is kipróbálta gyógykezeléseinket, és a környék adottságait is tesztelte a kerékpározás és futás szempontjából. Olvassa el a tapasztalatait!

További híreink

Különdíjban részesültünk Az év szállodája 2022 megmérettetésen

A Magyar Éttermek és Szállodák Szövetsége (MSZÉSZ) 2022-es Év Szállodája pályázatán a...

Tovább a hírhez
Napelemes rendszer telepítése a hévízi Európafitben

A HÉVINVEST SPA-GOLF Idegenforgalmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság sikeresen...

Tovább a hírhez
Ismét a dobogón

Idén jubilált a Szallas.hu évzáró gálája. A 10. évforduló alkalmából újabb kategóriában...

Tovább a hírhez

Kövessen minket!