Árak ellenőrzése
HU
Sunday Brunch Sárközi Ákossal 35 230 Ft-tól /fő/éj
Szezonális akció 22 015 Ft-tól /fő/éj
Napsugár, szabadság, NYÁR! 25 330 Ft-tól /fő/éj
Sportolj okosan - fájdalom nélkül 26 515 Ft-tól /fő/éj
Egészségmegőrző napok 23 425 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Horkolás elleni kezelés
Csakraharmonizáló kezelés
Szobafoglalás: +3683501149
Főoldal / Hírek / Úszás-kerékpározás-futás | Vendégünk volt Kuttor Csaba

Úszás-kerékpározás-futás | Vendégünk volt Kuttor Csaba

2021. 04. 26.


Küldetésünk, hogy a hévízi kezelések jótékony hatását megismertessük azokkal az amatőr sportolókkal, akik hosszú távon szeretnék megőrizni az aktivitáshoz szükséges egészséges izomzatukat. 

Küldetésünk, hogy a hévízi kezelések jótékony hatását megismertessük azokkal az amatőr sportolókkal, akik hosszú távon szeretnénk megőrizni az aktivitáshoz szükséges egészséges izomzatukat.

Mivel a legnépszerűbb tömegsportok közé tartozik a futás, a kerékpározás, vagy akár a triatlon, a háromszoros olimpikon triatlonistát, Kuttor Csabát, láttuk vendégül, aki szívesen vette megkeresésünket és örömmel vállalta, hogy közelebbről is megismerje szállodánk szolgáltatásait és a triatlonosok szemével nézze meg a város és a környék adta lehetőségeket. 

Mi köze van a triatlonnak az Európafithez?

A válasz egyszerű, mégis összetett, akárcsak maga a triatlon.
A triatlon három alapvető mozgásformája az úszás, a kerékpározás, és a futás. Olyan sportok egyvelege, melyek nem csak a profi sportolók, hanem a hétköznapi emberek életében is kulcsfontosságú szerepet töltenek be, illetve az aktív, egészséges életmódhoz elengedhetetlenek.

Nem hiába sorolják az egészségsportok közé, hiszen folyamatos gyakorlásuk hatására az izmok fejlesztésén kívül számos pozitív élettani hatásuk van. Többek között karban tartják a szív- és vérkeringési rendszert, javítják a tüdő oxigénfelvételi képességét, illetve a mozgás közben felszabaduló hormonok fokozzák a boldogság érzetet.

Wellness szállodaként évről-évre egyre nagyobb figyelmet szentelünk az aktív, egészséges életmódot folytatókra. Medical wellness ajánlataink fő szempontja a prevenció, az egészségmegőrzés és a rehabilitáció.
Sok esetben tapasztaljuk, hogy Vendégeink több alkalommal érdeklődnek rehabilitációs ajánlatainkról. Míg az egészség megszerzése és megőrzése kemény munka árán érhető el, annak ellenére elég egy rossz mozdulat, egy baleset vagy a nemtörődömség, és ismét küzdhetünk az optimális egészségi állapot eléréséért.

A fent említett sportok, noha a legalapvetőbbnek tűnnek, rengeteg veszélyt rejtenek magukban.
Ezen sportok veszélyeinek ismerőjét, Kuttor Csabát kértük meg, hogy véleményezze szolgáltatásainkat, mindezt természetesen egy kúra keretén belül.

Triatlonos pályafutás

Az 1975-ös születésű Kuttor Csaba mindösszesen 15 éves volt, amikor megkezdte triatlonos pályafutását, de már 16 éves korától fogva a válogatott tagja volt. 2013-ig versenyzett nemzetközi szinten és az ITU (International Triathlon Union) által szervezett versenyein.
Karrierje során részt vett az sydney-i, az athéni és a pekingi olimpián, de volt már aquathlon VB ezüstérmes, EB váltó bronzérmes, világkupa bronzérmes is.
Ezek mellett Ironman 70.3-as futamokon is indult, többször kvalifikált a VB-re, és mai napig a legjobb magyar eredményt elérve 15. volt Clearwaterben 2010-ben.

Sportolói pályafutása mellett megszerezte triatlon szakedzői végzettségét, melynek köszönhetően 2002-ben megalapította a Buda-Cash Team Kaposvár SC-t (ma már Team Újbuda SE), melybe a kor legjobb triatlonosai tartoztak. Csaba a mai napig nem hagyta fel edzői karrierjét, szárnyai alatt rengeteg sikeres sportolót nevelt, köztük Dudás Eszter, ifjúsági olimpiai bajnokot.
A klub tagjainak száma ma már több, mint 100 főre duzzadt, 3 edzőtársával nevelik az utánpótlást.

Nem először Hévízen

Csaba nem először jár Hévízen, ezelőtt 25 évvel már volt szerencséje felfedezni a várost és környékét, akkor azonban csak a sportolási lehetőségeket kutatta.

Anno minden érdeklődése az élsport felé irányult, melynek köszönhetően most egy teljesen új világot mutathattunk be Csabának, melynek központja szállodánk Vitalium Health & Beauty részlege volt.

Orvosi konzultáció és diagnózis

A szállodánkban található kúraszerű, terápiás jellegű kezeléseket minden esetben egy orvosi konzultáció előzi meg.
Ezt a lépést ez alkalommal sem hagytuk ki! Csabának lehetősége volt megismerkedni szállodánk főorvosával, Dr. Moll Veronikával. A vizsgálat nem csak Csabának, de főorvosunknak is érdekesnek ígérkezett, hiszen a gyógykezeléses Vendégeink körében, valljuk be, nem sok élsportoló fordult meg.

A foglalkozási ártalmakon kívül -ahogy Csaba fogalmazott- olyan sérülések is a felszínre bukkantak, amelyek az általa kedvelt sportok versenyszerű alkalmazásából adódtak.
A folytonos féloldalas úszás, illetve a kerékpározás okozta Csaba atlasz csigolyájának elmozdulását, mely akár egy óvatlan mozdulat során borzasztó fájdalmat okoz a sportolónak, ez a fájdalom pedig végig sugároz a gerince mentén egészen a derekáig.
Az úszás, a kerékpározás és a futás pedig együttesen hatott ki Csaba testére, mely sok helyen mutatta az izomzat túlterheltségét, így Dr. Moll Veronika első tanácsa mindenképpen a többszöri pihenőnap beiktatása, a rendszeres nyújtás, esetleg egy relaxációs sport alkalmazása volt.

Kúra a sport "mellékhatásaira"

Csaba panaszai jogosak voltak, a helyi panaszoknál (nyak és derék) doktornőnk megtalálta az elváltozásokat, melyek mind a sport „mellékhatásai”.
A futás közben érzett vibráció, a kerékpározás miatt folyamatos rossz testtartás, és a féloldalas úszás kivált egyfajta túlterhelést.
Szerencsére Csaba biztos kezekben volt, így tünetei enyhítésére főorvosasszonyunk egy mini-kúrát állított fel.

A csigolyák nyújtására és a rossz testtartás korrigálására a súlyfürdő volt a javallat. A súlyfürdő egy olyan víz alatti kezelés, aminek célja, hogy a gerinc csigolyáit egymástól eltávolítsa, a gerincoszlopot megnyújtsa. A nyújtás hatására lehetővé válik a porckorongok eredeti, egészséges állapotának visszaállítása. A kezelés teljesen fájdalommentes, mivel a víz felhajtó ereje ellazult állapotba hozza a testet és nagyon kíméletesen nyújtják a súlyok a gerincet.
Az izmok lazítása, salaktalanítása érdekében a kúra második állomása a sportmasszázs volt. A masszázs főként az aktív, sporttal gazdag életmódot folytatóknak nyújt segítséget ezen életstílus fenntartásában, az esetleges sérülések utáni regenerációban, vagy azok elkerülésében. Segít fellazítani a letapadt, merev izmokat, csökkenti az izomgörcsöket, illetve nyugtató hatása van.
A lazító, öngyógyító kezelések koronázatlan királyát sem hagyhattuk ki a kezelés-sorozatból, amely nem más, mint a Yumeiho masszázs. A Yumeiho egy távol-keleti alternatív masszázs, elsődleges célja a vázszerkezeti egyensúly és szimmetria visszaállítása, valamint az akupunktúrás pontokon keresztül stimulálja a belső szervek öngyógyító folyamatait.

A hévízi kezelések 100%-os hatékonyságáért zárásképpen pedig a gyógyvízben mártózást tanácsolta doktornőnk Csabának, mely minden terápia tökéletes kiegészítője.Cél a megelőzés, fájdalom csökkentés és mentális jólét

A terápiás kúrák célja nem csak a sérülések, fájdalmak enyhítése vagy megelőzése, hanem a mentális jólét megteremtése. A testi-lelki egészség egyensúlyban tartás nem is olyan egyszerű dolog, mint ahogy azt sokan gondoljuk, azonban ez az a balansz, ami az életünk minden területére hatással van.

Csabánál néha az arányok felborulnak, több időt szán a trenírozásra, a versenyekre, és kevesebbet a pihenőnapokra valamint az olyan mozgásformákra, amelyek nem csak a testet, de az elmét is edzik.
Hobbinak is a triatlon sportágait tekinti, így szerettünk volna mutatni neki egy teljesen más mozgásformát, melyet akár otthon is gyakorolhat.

A Tai-chi a chi zavartalan áramlására épül, melynek stresszoldó hatása kiemelkedően jó. Segíti a test helyes tartását és lazítását, a koordináció javítását, a koncentráció fenntartását, valamint szabad utat nyit az energiának.

A szeánsz után bizton állíthatjuk, hogy nem ez lesz Csaba második legkedveltebb sportja, azonban azt ő is megállapította, hogy akárcsak egy fél órára, de teljesen kikapcsolódott a gyakorlatok alatt.

Kíváncsi hogyan élte meg Csaba a többi kezelést, és milyennek látta sportolói szemmel a környék adottságait az úszás, bringa és futás szempontjából? Folytatjuk!

Tovább olvasok!

A triatlon mellett a ma népszerű terepakadályfutásra is fókuszáltunk, így a sportág ismert alakját, Kövesi Gábor sportrehabilitációs trénert és volt Spartan nagykövetet is vendégül láttuk. Olvassák el tapasztalatait!További híreink

Vadonatúj apartszobák „okos” funkcióval a hévízi Hotel Európa Fit****-ben

A "Minőségi megújulás és szolgáltatásfejlesztés a Hotel Európa Fit****-ben" című Kisfaludy...

Tovább a hírhez
Házi kedvenccel érkezők szállodai etikettje

Szállodánk fogad házi kedvencet, foglaltság függvényében. Ám jelenlétük a hotel teljes területén...

Tovább a hírhez
„Az állóképességi sportok orvosi lova vagyok” | Kuttor Csaba
Egyre népszerűbb kerékpározás és a futás a középkorúak között, ami egyrészt örömteli, mert az...
Tovább a hírhez

Kövessen minket!