HU
DE RU EN

Szolgáltatásaink

Dietetika

Dietetika

Táplálkozási, várandós, sportdietetikai tanácsadás, étrendtervezés  - egyénre szabottan.

Márfi Kinga
dietetikus, sportdietetikus
Tanácsadás: Szerda: 9:00-16:00

A dietetika táplálkozástudománnyal foglalkozó egészségügyi szakterület. Tevékenysége közé tartozik prevenciós jelleggel a különböző életkorhoz és élethelyzethez (pl.: várandósság) illeszkedő egészséges étrend összeállítása, továbbá meglévő betegség esetén a diagnózisnak megfelelő minőségű diéta kiválasztása.
A tanácsadás keretében először a páciens elmondja az okot, amiért felkereste dietetikusunkat. Ezután kitölt egy speciális kérdőívet, ez idő alatt kollégánk átnézni a 6 hónapnál nem régebbi laborleleteket. A laboreredmények, a kérdőív és a kórtörténet megismerése után testösszetétel mérés következik. A fájdalommentes mérés felméri a vázizomat-zsír arányt, a hasüregi zsír mennyiségét és BMI-t is számol. Ezen eredmények, illetve az elérni kívánt cél ismeretében tesz dietetikusunk táplálkozási javaslatot. A kitűzött cél eléréséig havi konzultáció javasolt, mely történhet személyesen vagy online (Skype vagy Google Meet használatával).
Igény esetén étrend összeállítására is van lehetőség, készítünk mintaétrendet vagy 1 és 2 hetes étrendeket.

Táplálkozási tanácsadás
Személyesen a rendelőben zajlik a tanácsadás. A fent már említett dokumentumokat kollégánk átnézni, addig Ön egy általa készített étkezési szokásokra vonatkozó kérdőívet tölt ki. Ezek után elmondja a kórtörténetét, miben kéri a dietetikusunk segítségét. Majd egy Tanita testösszetétel-mérővel felmérjük a jelenlegi állapotát. Ez az eszköz 4 ponton érintkezik Önnel (2 tenyér, 2 talp), enyhe áramot juttatva a szervezetébe. Így felméri a vázizomzat-zsír arányt, a viscerális (hasüregi) zsír mennyiségét. A bevitt paraméterek (életkor, nem, magasság) és az általa mért testtömeg alapján BMI-t is számol. A mérés után az értékeket kollégánk kiértékeli, javaslatot tesz a hallottaknak, a leleteknek és a mérési eredményeknek megfelelően. Közösen megbeszélik szeretne-e kérni étrendet. Ha igen, akkor hány napot. Teljes étrendet, mintaétrendet vagy csak egy leírást szeretne a diétáról. A kitűzött célok eléréséig havonta kontrollos konzultáció javasolt.

Étrendtervezés (teljes, minta)
Étrendek tervezésénél dieteikusunk a holisztikus szemléletet követi. Figyelembe veszi elsősorban a fennálló kórállapotot, eredményeket, valamint az egyén ízlését. Olyan ételeket nem tervez az étrendbe, amit Ön nem szeret elfogyasztani, hiszen a cél az, hogy fogyasztható és betartható legyen. Ezen felül a tervezés fontos szempontja az idény is, mivel elsősorban hazai termékeket igyekszünk javasolni, amik akár a piacokon is beszerezhetőek frissen. Az étrend lehet 7-14 napos, pár napos mintaétrend. Étrendi javaslat főétkezésekre vagy kis étkezésekre, stb.

Sportdietetikai konzultáció
A konzultáció a táplálkozási tanácsadásnál leírtak szerint történik.
Ezen felül kollégánkkal részletesen átbeszélik a sportolói szokásait. Szabadidő-sportoló vagy élsportoló, éppen milyen időszakban van (felkészülési vagy verseny), heti hány edzése van, edzés intenzitása, időtartama stb. Fontos kérdéskör, hogy miben tudunk a segítségére lenni. Izmosodás, teljesítményfokozás, szintentartás. Szabadidősportolók esetében a helyes táplálkozási szokások kialakítása.

Dietetika

Táplálkozási tanácsadásÁr
Táplálkozási tanácsadás 22.000 Ft
Várandós dietetikai tanácsadás 22.000 Ft
Sportdietetikai tanácsadás 22.000 Ft
Havi jelenléti kontrollkonzultáció 16.000 Ft
Havi online kontrollkonzultáció (Skype vagy Google Meet) 11.000 Ft
ÉtrendtervezésÁr
Mintaétrend 5.000 Ft/nap
7 napos étrend 27.000 Ft
14 napos étrend 45.000 Ft

Időpontkérés

Vitalium Medical Centre: +36 83 501 140 vagy vitalium@europafit.hu

Amennyiben kérdése van, kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és szakorvosunk visszahívja.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Időpontfoglalás