HU
DE RU EN

Szolgáltatásaink

Pszichológia

Pszichológia

Pszichológiai konzultáció, egyéni autogén tréning, progresszív relaxáció - a lelki egészségért!

Gönye Bianka
pszichológus, autogén tréning foglalkozásvezető, KMT fejlesztő
Konzultációs idő: Szombat: 9:00-12:00

1 alkalmas pszichológiai konzultáció (50 perc)

A pszichológiai konzultáció felépítése egyénre szabottan történik. A rapport kialakítását követően az egyéni élethelyzetnek megfelelően átbeszélésre kerülnek a kezdeti lépések a pszichológiai jóllét növelése érdekében. A változás mindig egy hosszú folyamat, így ebben az egy alkalomban személyre szabottan olyan információkra tehet szert a kliens, melyek kezdeti lépésként segítik a megfelelő pszichés jóllét elérésében. A konzultáció során egyéni igényeknek megfelelően érinthetők olyan témák, mint az erősségek felismerése, a pozitív szuggesztiók szerepe, a különböző stresszcsökkentő és relaxációs lehetőségek ismertetése. Ezen ismeretek a későbbiekben hozzájárulhatnak a felmerülő nehézségek hatékonyabb megoldásában.

Autogén tréning

Az autogén tréning egy olyan relaxációs módszer, amely lehetővé teszi a stressz csillapítását és erősíti a test öngyógyító folyamatait. Képzett szakember segítségével az elsajátított módszer rendszeresen használata a testi, lelki és pszichés ellazultság állapotát idézi elő. Ebben az alvás határán lévő fázisban elménk hatással van testünk önszabályozó képességére, lehetővé teszi a stressz csillapítását oly módon, hogy a gyakorlások során megtanítjuk az idegrendszerünket ellazulni. A rendszeres gyakorlás pozitív hatásai:

  • jelentős mértékben nő az alvásminőség, az alvás mélyebb és pihentetőbb
  • növekszik a fizikai tűrőképesség
  • javul a pszichés feszültségtűrés
  • fokozódik a teljesítmény
  • javul az önismeret

Bizonyos pszichoszomatikus betegségek (pl.: fejfájás, magas vérnyomás, emésztőrendszeri panaszok) esetében a relaxációs technika hozzájárulhat a tünetek enyhüléséhez.
A módszer elsajátítását felnőttek számára egyéni vagy csoportos formában biztosítjuk.

Progresszív relaxáció

A mindennapokban megélt stressz, szorongás, frusztráció megnöveli az izmok feszességét, ami tovább erősíti a már meglévő mentális feszültséget. Ha az izmainkat képesek vagyunk szisztematikusan ellazítani, akkor a testi ellazulás mellett az elme is megnyugszik. A progresszív izomrelaxáció egy olyan relaxációs technika, melynek gyakorlása által csökken a stressz, a szorongás, javul az alvásminőség és egyes betegségek esetében enyhülnek a tünetek. A módszer elsajátítását felnőttek számára egyéni formában biztosítjuk.

Komplex mozgásterápia

A komplex mozgásterápia egy mozgás alapú fejlesztő eljárás gyermekek részére. A szülői konzultációt követő alkalmon történik a gyermek képességeinek és részképességeinek felmérése, majd a szakember a gyermek részére egy teljes mértékben egyénre szabott fejlesztő mozgássort állít össze. Ennek a rendszeres otthoni gyakorlásnak, illetve a szülővel eltöltött napi 15-20 perc minőségi időnek olyan pozitív hatásai lehetnek, mint például az iskolai helytállás javulása, a tanulási nehézségek oldódása. A gyakorlások során a cél az, hogy a gyermek önmagához képest fejlődni tudjon.

Pszichológia

SzolgáltatásokÁr
Egyéni pszichológiai konzultáció (50’) 16.000 Ft
Egyéni autogén tréningÁr
Első interjú (50’) 4.000 Ft
Felnőtt autogén tréning (12 alkalom x 60’) 108.000 Ft
Gyermek és serdülő autogén tréning (12 alkalom x 60’) 54.000 Ft
Autogén tréning várandósok számára (12 alkalom x 60’) 72.000 Ft
Progresszív relaxációÁr
Felnőttek részére (60’) 10.500 Ft
Gyermekek és serdülők részére (60’) 4.500 Ft
Komplex mozgásterápia - 5 éves kortól ajánlottÁr
Felmérés (90’) 14.000 Ft
Szülőkonzultáció, gyakorlatsorok alkalmai (50’) 7.500 Ft

Időpontkérés

Vitalium Medical Centre: +36 83 501 140 vagy vitalium@europafit.hu

Amennyiben kérdése van, kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és szakorvosunk visszahívja.

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező

Időpontfoglalás