OKTÓBERBEN kenyérkészítő workshop Kelemen pék vezetésével!
A helyek már most fogynak, érdemes előjelentkezni!
Főzni tudó és szerető, fejlődni vágyó Érdeklődőink számára elindítottuk minden hónapban megrendezésre kerülő tematikus Főzőiskolánkat.
Napjainkban a kenyérsütés reneszánszát éli, szinte nincs, aki ne próbálkozott volna vele az elmúlt időszakban.
De igazán jó kenyeret nehéz készíteni, a kovásszal való bánást is el kell sajátítani. Kelemen pék jóízű, egészséges kenyerei egytől egyig minőségi búzából készülnek kovászos technológiával. S hogy mi a titok? Minőségi alapanyagok, jó technika és nagy adag türelem.
Helyszín: Hotel Európa Fit****superior - Fitkitchen! A workshop exkluzív helyszínen, vadonatúj élménykonyhánkban zajlik.
Főzzön velünk! Bemutatjuk a régióban egyedülálló, vadonatúj élménytermékünket: a FitKitchent! Bizonyára kísért már figyelemmel népszerű főzőversenyeket, és reméljük, hogy hallott már korábbi "Kukta" programunkról, ahol népszerű hazai sztárok körében főztünk, ettünk, beszélgettünk. E két dolgot ötvözve hoztuk létre a FitKitchen termékünket, ahol a megszokott határtalan vendégszeretetünk mellé profi helyszínt is körítettünk.
Kelemen Gábor- a Kelemen Kenyere Pékség pék-tulajdonosa
A Kelemen Kenyere Pékség Reziben, egy Keszthelyhez közeli, festői kis faluban nyitotta meg kapuit.
A műhely megálmodója és alapítója Kelemen Gábor, a pékmesterséget itthon sajátította el, Zalaegerszegen tanult péknek és Keszthelyen kezdte pályafutását, majd egy londoni francia pékségben fejlesztette tudását. Itt találkozott először az adalékanyagmentes, egészséges, jóízű kenyerekkel.
Innen már csak egy lépés vezetett a természetes kovászig, ami szerelem lett első látásra. Feleségével és kisfiúkkal jelenleg is Reziben élnek. Kézműves pékségükben kovászos technológiával, minőségi magyar lisztből készülnek a kenyerek szeretettel és törődéssel fűszerezve.
A workshop programja
A résztvevők különleges ősbúza-lisztekkel ismerkedhetnek meg, majd közösen kovászt készítenek, és tésztát állítanak össze, miközben megismerik a kenyérkészítés egyes fázisait. (dagasztás, formázás, sütés-előkészítés)
Mindenki kétféle kovászos kenyeret készít, amelyből az egyiket a helyszínen közösen megsütik, a másik szakajtóba kerül, és megfelelő kelesztés után otthoni körülmények között a későbbiekben megsüthető.
A kenyerek sülése alatt kovászos kenyértésztából francia perec, ún. fougasse készül, amelyet még frissen kisütve elfogyasztanak a résztvevők.
Az eseményen ajándékkal is gazdagodnak az alkotók: 1 db szakajtó (benne természetesen a saját előkészített kenyérrel), és 2 kg minőségi liszt Kelemen péktől / fő
Miért egészséges a kovászos kenyér?
Elődeink korábban csak kovászolt kenyeret fogyasztottak, ma pedig már kutatások is igazolják e nagyszerű összetevő egészségre gyakorolt jótékony hatásait. A kovász csupán lisztből és vízből áll, ám az érlelési folyamat elősegíti a liszt “előzetes” emésztését, ami felszabadítja a mikrotápanyagokat, és ezáltal csökkenti a puffadást és az emésztési zavarokat. A kovászos kenyér hosszabb idő alatt szívódik fel. Miután a kovász a hosszú érlelés során a szénhidrátokat is előbontja, ennek köszönhetően a vércukorszintet sem emeli meg olyan drasztikusan.
A program részvétel díja: 24 900 Ft/fő, időtartama: kb. 4 óra.
A részvétel előzetes fizetéshez kötött. Lemondásra a workshopot megelőző 14 napig van lehetőség, ezt követően a befizetett összeget nem áll módunkban visszatéríteni.
A workshopon való részvétel nem szállodai tartózkodáshoz kötött, a program nem szállóvendégek részére is foglalható. A részvételi helyek korlátozott számban elérhetők, illetve a program megrendezése minimum és maximum létszámhoz kötött.
Programkezdés: 13:00
A sütésre kényelmes ruhában érkezzen, a kezdés előtt negyed órával. A pultok elfoglalása, valamint az eszközökkel történő rövid ismerkedés után kezdetét veszi a sütés, Gábor pék iránymutatásával. Minden résztvevő kétféle kovászos kenyeret készít, amelyből egy a program alatt lesz megsütve. A másik kenyeret ajándék szakajtóban viszik haza a résztvevők, és az otthonukban megsüthetik. A résztvevők 2 kg minőségi liszttel is gazdagodnak Kelemen péktől. A program alatt korlátlan vízfogyasztás biztosított.
Móni workshopjai hatalmas népszerűségnek örvendenek. Szeptember 16-án Móni krémes és lemon curd-del töltött kosárka készül FitKitchen élménykonyhánkban. Biztosítsa be helyét Ön is!
November 18-án Németh Zoltán séf a tökéletes steak elkészítésébe avatja be a résztvevőket. Segítségével rib eye steak készül steak burgonyával, Bourbon mártással, friss salátával. Önt is várjuk!
Sznopek Verus, a Mestercukrász műsor győztese érkezik hozzánk, akinek a mézeskalács sütés az egyik specialitása. Süssön velünk Ön is egy mesés mézeskalács házikót!
...Ketten főztünk egy pultban, és a párban főzés számos vicces dolgot szült, remek, és egyben építő élmény volt, a végére csapatjátékosok lettünk. Közben jókat kóstoltunk, beszélgettünk, és remek sztorikat hallgattunk. A program egyik legjobb része a gasztronómiai élmény volt, ugyanis a többi fogást a séfek maguk készítették el nekünk megannyi sztori és rengeteg a mindennapi főzés során is használható fortély kíséretében, így csak kóstolni kellett a finomabbnál-finomabb fogásokat...
Bármikor szívesen visszajönnék csapatot építeni, vagy baráti társasággal együtt lenni...Kriszti - programturizmus
Jelentkezési szándékát kérjük, jelezze közvetlen elérhetőségeinken: titkarsag@europafit.hu | +36 83 501 180 címen vagy az űrlap kitöltésével. Kollégáink várják jelentkezését, teljeskörűen informálják a programról és a szabad időpontokról.
A részvétel előzetes fizetéshez kötött, ezt megteheti személyesen a szálloda recepcióján (készpénz, SZÉP kártya, bankkártya), vagy online fizetési rendszerünkön keresztül bankkártyával, kényelmesen az otthonából. Ez esetben a megfelelő összeggel e-mailben fizetési linket küldünk Önnek.
Lemondásra a workshopot megelőző 14 napig van lehetőség, ezt követően a befizetett összeget nem áll módunkban visszatéríteni.
A workshopon való részvétel nem szállodai tartózkodáshoz kötött, a program nem szállóvendégek részére is foglalható. A részvételi helyek korlátozott számban elérhetők, illetve a program megrendezése minimum és maximum létszámhoz kötött.