Konyhánkban nem használunk félkész termékeket, mindig friss nyersanyagokból dolgozunk. Figyelembe vesszük az idényszerűséget, hogy minél kevesebb vegyszert tartalmazzon az alapanyag. Télen többségben káposztából, répából, céklából készülő fogásokat főzünk, míg nyáron a zöldsalátától kezdve a paradicsomon át a friss zöldségek és gyümölcsök sokaságát használjuk fel. Ez persze nem azt jelenti, hogy télen nem találnak vendégeink nálunk könnyű zöldséges köreteket, hiszen ma már szinte mindegyik fajtát be lehet szerezni frissen vagy mélyhűtve. A gyümölcstál összetétele is évszak szerint változik.
Korszerű eszközök és modern technikák segítségével a hagyományos ételeket is minimális zsiradék hozzáadásával készítjük, többnyire növényi olaj felhasználásával. Sokoldalúságunk megnyilvánul az ételek sokféleségében: büféasztalunkon a mediterrán jellegű halak, saláták éppúgy megtalálhatók, mint a hagyományos, házias magyar ízek. Az egészséges táplálkozás megvalósításán dietetikus segítségével dolgozunk. Megpróbálunk kialakítani egy olyan kínálatot, amely az egészségtudatosságot tükrözi.
Az alább részletezett receptek is ebben a szellemben íródtak, próbálják ki Önök is!
A galuskához körülbelül annyi köze van, mint a somlóinak… Utóbbihoz piskóta, ehhez kelt tészta...
A karaj egyik legkedveltebb része a sertésnek. Ha felszeleteljük bordát kapunk belőle. Készítsük...
Próbálja ki executive chefünk különleges baconös, póréhagymás szűzpecsenyéjét, amely garantált...
Tegyék félre előítéleteiket, higgyék el, a bárányhús nagyon finom, egyáltalán nincs határozott...
Egy rendkívül ízgazdag fogás, amelynél a szeder-cékla kombinációja tökéletesen harmonizál a...
Jól tudják azok, akik fogyasztottak már bélszínt. A bélszín a szarvasmarha legfinomabb része....
Finom, és egyszerűen, gyorsan elkészíthető desszert, büfépultunk rendszeres nagy kedvence.
Tipikus egyiptomi étel a falafel, vagy más néven babkrokett, ami csicseriborsóból vagy más...
Ebben a receptben a fokhagymás cukkinin van a lényeg. A magyar háziasszonyok, szakácsok, mindig...
A kezdő lépés mindig a bő, forrásban lévő vízben való kifőzés, úgy, mintha tésztát főznénk. A...
A hátszín a szarvasmarha egyik legfinomabb része. Ami a sertésnél a rövidkaraj, az a marhánál a...
A juharszirup egész Kanadában kedvelt, legyen szó fehér húsokról, gyümölcslepényekről, vastag...
A süteményt megfelelő kukoricapehellyel elkészítve gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Mivel a kecskesajt nálunk ismert fajtái nem több hónapig érnek, hanem friss sajtként értékesítik...
Márton a legenda szerint odaadta palástját egy didergő koldusnak, később Amiens-ben...
Ebben a receptben két kedves nyersanyagom is szerepel: az egyik a masnitészta, ami szokatlan...
Ez az étel valószínű, Milánóban ismeretlen, de a magyar ízlésnek megfelelően létrejött valamikor...
Úgy gondolom, ez a variáció bármikor nagyon időszerű, hiszen az eper, a ribizli, a feketeszeder,...
Sendula Péter séfünk a Balatoni Nyár műsor állandó vendége. 2019 júniusában alkotta meg...
Ha könnyű ételeket szeretnénk fogyasztani, a legjobb dolog, ha sok halat eszünk, hiszen könnyen...
Az olasz konyha nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik, nincs máshogy ez a pizzával sem....
Sertésszűz barbecue paradicsomporba forgatott bélszínnel, cukkinitócsnival
Szervezetünk számára nagyon fontos a friss, roppanós, vitaminokkal teli zöldség félék...
A spagettiről nemcsak az én családomban, hanem másoknál is külön történeteket lehetne írni. Itt...
Gumhert András séfünk készítette el e bárki által könnyedén az asztalra varázsolható Stíriait.
Utazzunk Dél-Afrikába, és kóstoljuk meg a kiváló strucc bobotie-t. A bobotie kemencében sült...
Úgy érzem, hogy ez az ősi alapanyag nem eléggé ismert a háziasszonyok és szakácskollégáim...
A szárnyasok minden nehézség ellenére nagyon kedvelt nyersanyagok, háziasszonyaink és...
A kerekrépát helyettesíthetjük savanyított jégcsapretekkel, ahogy a szarvast is egyéb hússal.
Igaz hogy nem egy olcsó zöldség, de nagyon kevés elég belőle a jó ízek eléréséhez. Aszparagin...
Foglalja le még ma exkluzív pihenését!
Út egy zöldebb jövő felé... Intézkedések a környezetvédelem tükrében a hévízi Hotel Európa...
Ajándékozzon pihenést a hévízi Hotel Európa Fit****superior-ba ajándékutalvány formájában. Vásárolhat tetszőleges összegre szóló utalványt, vagy válasszon az alábbiakban látható exkluzív ajánlataink közül...
Személyre szabott utalványt szeretne? Kérje kollégáink segítségét! Írja meg nekünk elképzelését!
További információ: +36 83/501-149
Foglaljon az őszi-téli időszakra, és élvezze az akár 25%-os kedvezményt teljes előrefizetés esetén. Keresse a foglaltságunk függvényében elérhető szabad dátumokat, és fizessen akár SZÉP kártyával!
2024.09.08 - 2025.03.01.
min. 2 éj
26 250 Ft-tól
/fő/éj
Örömteli, békés karácsony az egész családnak! Ajándékok bontogatása a fa alatt... Exkluzív kényelem... Ünnepi hangulat... Színvonalas műsorok... Wellness és kikapcsolódás a két ünnep között!
2024.12.23 - 2024.12.29.
min. 3 éj
41 795 Ft-tól
/fő/éj
Pihenjen kedvezményesen!
Gondoljon már most a hideg hónapokra, amikor jól jön egy kis elvonulás! Őszi-téli szuperakciónkat pont Önnek találtuk ki!
Extra tipp: év végi ünnepi ajánlataink még 10% előfoglalási kedvezménnyel foglalhatók (visszavonásig)! Bízza ránk a készülődést, szóljanak az ünnepek a valódi pihenésről!
Foglalja le még ma exkluzív pihenését!
Út egy zöldebb jövő felé... Intézkedések a környezetvédelem tükrében a hévízi Hotel Európa...
A Hévízi Tradicionális Kúra minősítést 2015-ben hozta létre Hévíz városa azzal a céllal, hogy...