Ez az étel valószínű, Milánóban ismeretlen, de a magyar ízlésnek megfelelően létrejött valamikor a 60-as évek elején. Ugyanúgy, mint a franciasaláta...
liszt, tojás, zsemlemorzsa
Kipirítjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, lepirítjuk a szeletelt gombával, paradicsompürével, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott gépsonkát és marhanyelvet. Sózzuk, borsozzuk, majorannával fűszerezzük. Közben bő forrásban lévő sós vízben kifőzzük a spagettit. Leszűrjük, nem mossuk le, hanem összekeverjük a ragunkkal. A sertéskarajból szeleteket vágunk, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk, de úgy, hogy a zsemlemorzsához hozzákeverjük a parmezán sajtot.
Bő olajban kisütjük, lecsöpögtetjük a fölösleges olajtól. A paradicsompürés spagetti társaságában tálaljuk.