Árak ellenőrzése
HU
Sunday Brunch Sárközi Ákossal 35 230 Ft-tól /fő/éj
Szezonális akció 22 015 Ft-tól /fő/éj
Napsugár, szabadság, NYÁR! 25 330 Ft-tól /fő/éj
Sportolj okosan - fájdalom nélkül 26 515 Ft-tól /fő/éj
Egészségmegőrző napok 23 425 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Horkolás elleni kezelés
Csakraharmonizáló kezelés
Főoldal / Receptgyűjtemény / Narancsos-feketeszedres túrós palacsinta

Narancsos-feketeszedres túrós palacsinta

Úgy gondolom, ez a variáció bármikor nagyon időszerű, hiszen az eper, a ribizli, a feketeszeder, feketeáfonya, cseresznye, meggy mind-mind kifogyhatatlan ötleteket adnak nemcsak a szakácsoknak, hanem a szülőknek is.

8 adagra:

Készítsünk a szokott módon palacsintát és a nyers tésztába keverjünk pirított, durvára vágott mogyorót. Süssük ki vékonyan, kb. 20 cm átmérőjűre. Hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez:

25 dkg túrót keverjünk össze 2 tojás sárgájával, 5 dkg cukorral, 1és fél dl tejszínnel. Reszeljünk hozzá 1 citrom héját. 30 percig hagyjuk pihenni.

Készítenünk kell egy öntetet:

2 dl tejet 1 dl tejszínnel, 1 tojássárgájával keverjünk össze. 35 dkg feketeszedret szórjunk meg 2 dkg cukorral, 1 narancs héját reszeljünk hozzá, adjunk hozzá 4 ek narancslikőrt, és a narancsot szabadítsuk meg fehér héjától, filézzük ki, keverjük az egészet a feketeszederhez.

Minden palacsintát töltsünk be a túrókrémmel, csavarjuk fel a képen látható módon. Tegyük bele egy kör alakú formába és öntsük közé a tejszínes-feketeszedres-narancsos öntetet. 180 °C-on 25 percig süssük, majd tálaláskor porcukorral szórjuk meg.

Kövessen minket!