Árak ellenőrzése
HU
Sunday Brunch Sárközi Ákossal 35 230 Ft-tól /fő/éj
Szezonális akció 22 015 Ft-tól /fő/éj
Napsugár, szabadság, NYÁR! 25 330 Ft-tól /fő/éj
Sportolj okosan - fájdalom nélkül 26 515 Ft-tól /fő/éj
Egészségmegőrző napok 23 425 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Horkolás elleni kezelés
Csakraharmonizáló kezelés
Főoldal / Receptgyűjtemény / Karácsonyi almatorta corn flakes-szel

Karácsonyi almatorta corn flakes-szel

A süteményt megfelelő kukoricapehellyel elkészítve gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

A töltelékhez:

A tetejéhez:

Elkészítése:

A tortalaphoz a kukoricapelyhet zacskóban összetördeljük. A csokoládét mikróban üvegtálban felolvasztjuk, amikor felolvadt, a kukoricapelyhet beleöntjük, elkeverjük. Egy csatos toraforma alját sütőpapírral kibéleljük, beletöltjük, jól elnyomkodjuk.

A töltelékhez az almát meghámozzuk, magházás eltávolítjuk, felkockázzuk, a cukorral, fahéjjal, a citrom levével és a reszelt héjával és 400 ml almalével (vagy borral) felforraljuk és puhára pároljuk.

Eközben a pudingot a maradék almalével kikeverjük. Amikor már az alma megpuhult, ezt a masszát hozzáöntjük és elkeverjük. Kicsit hülni hagyjuk, majd a tortalapra egyenletesen rákenjük. Hűtőbe tessszük, és hagyjuk teljesen kihülni.

A torta tetejéhez a tejszínt a vaniliáscukorral kemény habbá verjük, a mascarponét hozzákeverjük, és ezt a már teljesen kihült almamassza tetejére helyezzük, elsimítjuk.

Kész, mutatós, könnyen elkészíthető finom sütemény, a tetejét még ízlés szerint díszíthetjük: megszórhatjuk fahéjjal, vagy mézeskalács figurával csinosíthatjuk...

A süteményt megfelelő kukoricapehellyel elkészítve gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Kövessen minket!