Árak ellenőrzése
Okos ajánlat 32 725 Ft-tól /fő/éj
Szezonális akció 29 700 Ft-tól /fő/éj
Találkozás a nőiségeddel 36 450 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Csakraharmonizáló kezelés
Főoldal / Receptgyűjtemény / Kecskesajtos burgonyalepény balzsamecetes grillparadicsommal

Kecskesajtos burgonyalepény balzsamecetes grillparadicsommal

Mivel a kecskesajt nálunk ismert fajtái nem több hónapig érnek, hanem friss sajtként értékesítik őket, ilyenkor megnő a mennyiség és mi, szakácsok is több fajtából tudunk választani.

Zalában is a kecskesajt kézműves sajtműhelyekben vagy parasztgazdaságokban készül ugyanúgy, mint Franciaországban vagy Svájcban. Csak nem annyian foglalkoznak vele. Becsüljük meg ezt a kis létszámú, lelkiismeretes csapatot, akik kiváló kecskesajtokkal örvendeztetnek meg bennünket. A kecskesajt a sajtkultúra sokszínűségét tükrözi. Nagyban hozzájárul a sajtok legendás választékához. Ezt a tradíciót, ami annyira a történelmi Magyarország sajátossága volt, nekünk, szakmabelieknek kötelességünk ápolni és azt a kevés sajtkészítő manufaktúrát előnyben részesíteni a Nyugat-Európából érkező multik áradatával szemben. Íme egy egyszerű, olcsó étel, aminek nyersanyagait Önök is könnyen beszerezhetnek: Kecskesajtos burgonyalepény balzsamecetes grillparadicsommal.

Hozzávalók:

Elkészítése:

A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, sót, borsot, szerecsendiót, a kockára vágott kecskesajtot, összekeverjük, végül lepényeket formázunk belőle. Óvatosan serpenyőben aranysárgára sütjük. Közben lepirítjuk a grill paradicsomot újhagymával, fokhagymával, petrezselyemzölddel, felengedjük mézzel és balzsamecettel, majd így tálaljuk.

Kövessen minket!