A kerekrépát helyettesíthetjük savanyított jégcsapretekkel, ahogy a szarvast is egyéb hússal.
Magas vitamin- és rosttartalma miatt kiváló fogás ősszel.
A bélszín filét lehártyázzuk, sóval, borssal, mustárral bekenjük. Körülbelül 3 napig így pácoljuk. Felhevített serpenyőben a húst elősütjük, majd kb. 180-200 fokos sütőben 5 perc alatt készre sütjük.
A tököt kettévágjuk, kimagozzuk, sütőben 160 fokon körülbelül 40 percig sütjük. Kanállal a héját leválasztjuk, villával a húsát összetörjük.
A reszelt burgonyához adjuk a sót, őrölt borsot, a tojásokat, tejfölt, és a lisztet, jól összekeverjük. Előmelegített serpenyőben kevés olajon körülbelül 0,5 cm vastag masszát lassan kisütjük szép pirosra. Megkenjük a tökpürével, folpack-ra tesszük, szorosan felcsavarjuk, tálalásig pihentetjük.
A savanyított kerékrépát, megmossuk, vajon a szeletelt vargányagombával összepirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük.
A bélszínt medallion formára szeleteljük, a tócsival és a vargányás kerekrépával tálaljuk, áfonyalekvárral díszítjük.
Jó étvágyat kívánunk!