Árak ellenőrzése
Nyári élmények itthon 35 550 Ft-tól /fő/éj
Okos ajánlat 28 475 Ft-tól /fő/éj
Szezonális akció 30 150 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Csakraharmonizáló kezelés
Főoldal / Receptgyűjtemény / Sült burgonya medvehagymás pestoval

Sült burgonya medvehagymás pestoval

Úgy érzem, hogy ez az ősi alapanyag nem eléggé ismert a háziasszonyok és szakácskollégáim körében. Pedig a mostanság divatos fitnesz-wellness étkezésbe, étkezési stílusba tökéletesen illeszkedik. Többször hangsúlyoztam már, hogy nagyanyáink kitaláltak mindent, és itt Zalában a medvehagyma különösen gyakori erdeinkben. Kevesen tudják, hogy vértisztító hatású, segíti az emésztést, és gazdag vastartalommal rendelkezik. Amíg Bécsben a piacon euróért árulják, addig nálunk vajmi kevesen ismerik. Pedig a zalai erdők, a Balaton felvidéke különösen gazdag ebben a növényben.
Márciusban már kezdődik a növény növekedése, májusban pedig már elvirágzott. Az előrelátó háziasszonyok, profi szakácsok áprilisban szerzik be nyersanyagként. Ledarálják és fűszerkivonatot, más néven pestót készítenek belőle, ahogy a következő receptben olvashatják.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Elkészítjük a pestot: pirított mandulát, medvehagymát olívaolajjal és parmezánsajttal összekeverjük. A burgonyákat megmossuk, héjában megsütjük. Közben elkészítjük a medvehagymás pestót. Megpirítjuk a paradicsomot, hozzáadjuk a szeletelt mandulát, megszórjuk parmezánnal. A burgonyákat alulra helyezzük, megkenjük a pestóval, rátesszük a sült paradicsomot. Zöldsaláta fészekben tálaljuk.

Kövessen minket!