Utazzunk Dél-Afrikába, és kóstoljuk meg a kiváló strucc bobotie-t. A bobotie kemencében sült gazdag fűszerezésű hús, fasírt jellegű. Készíthető más húsból is, pl.: marhából vagy birkából. A strucc comb íze a vörös húsokéra hasonlít, vadhúsra emlékeztet, és nagyon finom. Nem mindennapos a beszerzése, de egy különleges vacsorához megéri az utánajárást.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és aranysárgára pirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért és a curryt. 2-3 percig kevergetjük (ha letapadna, kevés vizet öntünk alá), majd hozzáadjuk a lekvárt, jól összekeverjük, s a tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A kenyérszeleteket beáztatjuk 2,5 dl tejbe, majd egy villával péppé zúzzuk. A tojást felverjük, beleöntjük a tejszínt, sózzuk, paprikázzuk. Egy keverőtálban összedolgozzuk a húst a tejes kenyérpéppel, a lekváros hagymával, majd a tejszínes tojással, s végül belekeverjük a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Egy tepsit kikenünk vajjal, s belesimítjuk a húsos masszát. A tetejét meghintjük a mandulával, majd ráfektetjük, s belenyomkodjuk a babérlevelet.
160°C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezalatt felverjük a tetejére szánt tojásokat, hozzáadjuk a maradék tejet és a kurkumát, sózzuk, paprikázzuk, majd ezt a keveréket a félig sült masszára öntjük. A sütőbe visszatéve további 25-30 percig sütjük.