Árak ellenőrzése
HU
Sunday Brunch Sárközi Ákossal 35 230 Ft-tól /fő/éj
Szezonális akció 22 015 Ft-tól /fő/éj
Napsugár, szabadság, NYÁR! 25 330 Ft-tól /fő/éj
Sportolj okosan - fájdalom nélkül 26 515 Ft-tól /fő/éj
Egészségmegőrző napok 23 425 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Horkolás elleni kezelés
Csakraharmonizáló kezelés
Főoldal / Receptgyűjtemény / Szárnyas nyárs zöldséges palacsintában

Szárnyas nyárs zöldséges palacsintában

A szárnyasok minden nehézség ellenére nagyon kedvelt nyersanyagok, háziasszonyaink és remélhetőleg olvasóim konyháján is.

Ha azt szeretnék a kedves háziasszonyok, hogy a család férfitagjai ne mondják azt, hogy már megint rántva van ez a csirkemell, vagy miért pörkölt csirkét készítettél galuskával és tejfölös uborkasalátával, kevés pirospaprikával a tetején megszórva jéghidegen tálalva ebben a melegben, akkor íme itt a segítség: csirkemellfilé –másképpen: Szárnyas nyárs zöldséges palacsintában tálalva. A palacsintát azt hiszem, minden családban ismerik. Ha így zöldségesen készítik, biztos a siker.

Hozzávalók:

A csirkemellfiléket vastagabb csíkokra daraboljuk, és a fűszerekben lemarinírozzuk, közben a zöldségeket nagyon apróra összevágjuk és lepirítjuk. A fűszerezett csirkemellfiléket bambusznyársra vagy hurkapálcikára fűzzük, és így sütjük meg. A palacsintára rátálaljuk a pirított zöldségeket, majd tetejére kerül a csirkemell nyárs. Kedvünk szerint készíthetünk hozzá különböző önteteket is.

Desszertként készítsünk el egy kedvelt hideg üdítőitalt, a mézes-narancstejet!

15 dkg mézet elkeverünk 3 db narancs és egy citrom levével. 1 liter tejet felforralunk, majd lehűtjük, és hozzákeverjük a narancsos-citromos mézet. Az elkészített italt hűtőszekrénybe tesszük és tálaláskor a kehely tetejére tejszínhabot nyomunk.
Higgyék el, kiváló üdítőital!

Kövessen minket!