Egy rendkívül ízgazdag fogás, amelynél a szeder-cékla kombinációja tökéletesen harmonizál a kacsamellel.
A kacsamellen a bőrt irdaljuk be, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk. A kacsamell mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és tegyük a vákuumozható zacskóba egy szál rozmaring és az egy gerezd fokhagyma kíséretében. Zárjuk le és vákuumozzuk a zacskót. Másfél órán keresztül szuvidáljuk az 58°C fokos vízben.
Közben készítsük el a céklás-szedres mártást. Egy serpenyőben karamellizáljunk egy kis barna cukrot, tegyük rá a szedret, majd az összekockázott, főtt céklát. Locsoljuk meg egy kis balzsamecettel, majd a ragunkat egy kevés barnamártással forraljuk készre.
Miután letelt a másfél óra, vegyük ki a zacskót a vízből, a kacsamellet pedig bőrrel lefelé felhevített serpenyőben kezdjük el pirítani a fokhagyma és a rozmaring kíséretében. Sütés közben locsolgassuk a serpenyőben lévő fűszeres olajjal. 3-4 perc alatt süssük ropogósra. Fordítsuk meg, majd süssük további 1 percig.
A megsült kacsamellet tálalásig pihentessük 5 percet.
Tálaljuk ki a sült kacsamellet a céklás-szedres mártással, köretként krokettet vagy burgonyanudlit javasolunk.
Jó étvágyat kívánunk!