Árak ellenőrzése
HU
Sunday Brunch Sárközi Ákossal 35 230 Ft-tól /fő/éj
Szezonális akció 22 015 Ft-tól /fő/éj
Napsugár, szabadság, NYÁR! 25 330 Ft-tól /fő/éj
Sportolj okosan - fájdalom nélkül 26 515 Ft-tól /fő/éj
Egészségmegőrző napok 23 425 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Horkolás elleni kezelés
Csakraharmonizáló kezelés
Főoldal / Receptgyűjtemény / Hátszín roston vörösborban pácolt hagymával

Hátszín roston vörösborban pácolt hagymával

A hátszín a szarvasmarha egyik legfinomabb része. Ami a sertésnél a rövidkaraj, az a marhánál a hátszín. Ami a hosszúkaraj, az a marhánál a rostélyos. 

Profi háziasszonyok már tudják, hogy a hátszínt érlelni kell, és soha nem szabad sütés közben kiszárítani. Ez az étel hátszínből készül. Ezek után, ha bárki megijedne a nehézségektől (pácolás, kíméletes sütés), akkor Önök bármilyen más hússal is tudják helyettesíteni.

Hozzávalók (4 személyre):

Elkészítése:

Hátszínt mostanában kicsit kevesebbet használunk, pedig roston sütve az egyik legfenségesebb étel, aki tudja, annak nem is kell mondani, aki esetleg még nem próbálta volna, hát itt az alkalom! Először 1,5 dkg vajat mélyhűtőbe teszünk. A hátszínszeleteket sózzuk, borsozzuk, a maradék vajat az olajjal összevegyítjük, és ezen sütjük elő a szeleteket hirtelen, forró serpenyőben. Az elősütés után 180 fokon sütőbe helyezzük 10 percre, és kihúzatjuk a szeleteket. Közben a hagymát gerezdekre vágjuk, a visszamaradt zsiradékban aranysárgára sütjük a zsályalevelekkel együtt. Felengedjük vörösborral és a marha húslevessel. Erősen összeforraljuk, felére elfőzzük a levét. Sózzuk, borsozzuk kevés cukorral ízesítjük. A mélyhűtött vajat nagyobb darabokra összevágjuk, és a forrásban lévő mártáshoz adjuk, így sűrítjük.
Tálaláskor a mártást a hátszín mellé szervírozzuk, tósztkenyeret adhatunk hozzá.

Kövessen minket!