Árak ellenőrzése
HU
Sunday Brunch Sárközi Ákossal 35 230 Ft-tól /fő/éj
Szezonális akció 22 015 Ft-tól /fő/éj
Napsugár, szabadság, NYÁR! 25 330 Ft-tól /fő/éj
Sportolj okosan - fájdalom nélkül 26 515 Ft-tól /fő/éj
Egészségmegőrző napok 23 425 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Horkolás elleni kezelés
Csakraharmonizáló kezelés
Szobafoglalás: +3683501149
Főoldal / Hírek / Tartalmas pihenés, orvosi konzultáció, egészségmegőrzés Hévízen

Tartalmas pihenés, orvosi konzultáció, egészségmegőrzés Hévízen

2020. 09. 24.


Számoljunk le a sztereotípiákkal, mely szerint a hévízi gyógykúra csak az idős külfüldi vendégeknek szól. Jelen írásunkkal az aktív életmódot élő középkorosztályt szeretnénk megszólítani.

A Hotel Európa fit**** Hévízen a nyitás óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a hévízi gyógyvízre épülő kúra- és wellness szolgáltatásait folyamatosan fejlessze. Ennek jegyében új köntösbe öltöztettük kúratermékünket, és bevezettük medical wellness ajánlatainkat.

Medical wellness

A medical wellness tradicionálisan az egészséges életvitel módszereit kombinálja a gyógyászati tevékenységekkel. Tulajdonképpen, orvosilag ellenőrzött wellness program, amely a hagyományos gyógymódtól abban is eltér, hogy esetében mindig az egyén áll a központban, valamint a prevenció meghatározó jellegű.
Az egészségmegőrzés fontossága a Wellness fogalmának bevezetésével, megismerésével a 70-es évek óta lett egyre népszerűbb. Kezdjük tudomásul venni, hogy egészségünkért legnagyobb részben mi magunk vagyunk felelősek. A titok az egészséges életmód, aminek egyik és legfontosabb alapeleme a rendszeres mozgás.
A futás az egyik legnépszerűbb mozgásforma napjainkban, mert a legelérhetőbb és egyénre szabható, emellett egyéb sporttevékenységgel is kombinálható.
Az emberi természetből eredően az egészséges középutat nehezen tudjuk megtalálni, ezért vagy alig, vagy túl sok terhelést vállalunk, vagy nem vagyunk rendszeresek.
Emiatt panaszok léphetnek fel, egyrészt a túlterhelés, másrészt a gyakorlatlanságunk miatt.
Ezek lehetnek a láb, a sarok, lábszár, térd körüli, csípőtáji fájdalmak.

Mit tehetünk?

Fontos az izmok előkészítése-a bemelegítés- és lazítása- a nyújtás. Huzamosan jelentkező panaszok esetén érdemes pihenésünket összekötni ezeknek a tisztázásával, javításával.
Gyakori panasz a térd körüli fájdalom, esetleg duzzadás. Okozhatja ezt statikai eltérés, ínak, szalagok, izmok túlterhelése, gyulladása, kötőszöveti / faszcia/ probléma, ízületi vagy szalag probléma. A megoldást első lépésben az ún. konzervatív terápiás lehetőségekben kell keresni. Ehhez ideális megoldás a medical - wellness program. A hévízi gyógyvíz méltán világhírű a mozgásszervi panaszok gyógyításában. Ezt kombinálva egyéb lehetőségekkel igazán jó eredményeket érünk el.
Általános érvényű, hogy gyulladás esetén krioszaunát, helyi pakolást, mágnesterápiát ajánlunk, amik fájdalomcsillapító hatásúak is.
Pillanatnyi állapottól függően ki lehet egészíteni iszappakolással, elektromos kezelésekkel, gyógytornával. További ajánljuk a gyógy-, nyirok-, faszcia-, vagy egyéb masszázsokat, melyek izomzat lazító, keringést fokozó hatásúak, megszabadítanak salakanyagoktól, és panaszcsökkenéshez vezetnek.
Ezen kívül életmód és diétás tanácsokat is adunk a medical wellness célú tartózkodás alatt.

Megtekintem a Hotel Európa fit**** Vitalium Medical Wellness Centrum ajánlatát

Achilles

A saroktáji fájdalom egyik oka az Achilles ín sérülése vagy túlterhelése. Sarkunk hátsó fele duzzadttá, fájdalmassá válik, főleg terhelés után. Ezt kiválthatja statikai probléma, nem megfelelő futócipő, túlterhelés.
Javasolt kezelések: krioszauna, helyi pakolás, mágnesterápia

Boka

A korábbi sérülések miatt (ficam, rándulás) bizonytalan, gyakran kibicsaklik. Ilyenkor fontos az izmok erősítése, ill. a bokaízület védelme, kezelések biztosítása, megfelelő cipő viselése, rugalmas talajon futás.
Javasolt kezelések: krioszauna, helyi pakolás, mágnesterápia, iszappakolás, helyi elektromos kezelések

Sarkantyú

gyulladás esetén helyi kezelések alkalmazása: (ultrahang, lézerkezelés, repuls). Fontos a megfelelő talpbetét viselése.

Csípő

Elsősorban a túlterhelése, statikai elváltozás, rossz futási technika okozhat panaszokat, továbbá a bemelegítés, nyújtás hiánya. Tisztázni kell, hogy csípőízületi elváltozás van-e a háttérben, vagy izom eredetű. Kezelések ennek megfelelően kerülnek összeállításra:
nyújtás (denevérpad, súlyfürdő, iszappakolás, gyógytorna, FM masszázs, krioszauna, helyi elektromos kezelések, - pakolások)

Váll

Leggyakoribb a szalag, ínsérülés következtében fellépő fájdalom, krónikus gyulladás. Gyulladáscsökkentés a cél, eszközei: krioszauna, helyi pakolások, gyógytorna.
Fájdalomcsillapító hatású kezelések (elektromos kezelések, pl. tens, iontoforézis, repuls, interferencia) + pakolások (iszap)

Gerinc, nyak-hát-derék

Ezen problémáknál gyakori a fejlődési rendellenesség: pl. gerincferdülés. Ezen kívül a túlterhelés esetén lépnek fel további panaszok.
Leggyakoribb a fájdalom a derék és háti szakaszon: oka az életmódban keresendő (foglalkozási ártalom miatt rossz tartás alakul ki, mobiltelefon használata miatt előre hajlik a gerinc, meggörbül. A home office-ban végzett számítógépes munka a nem mindig ideális körülmények miatt ronthatja a tartást. A huzamos igénybevétel a gyenge hátizomzat miatt panaszokat okozhat. Cél a tartásjavítás.
Eszközei: gyógytorna, helyesen végzett fitnesz gyakorlatok. További kezelések: súlyfürdő, iszappakolás, denevérpad, helyi elektromos kezelés (ultrahang, interferencia), víz alatti masszázs, masszázs)
Idegbecsípődés (lumbágó), isiász (repuls)
Eszközei: gyógytorna, helyesen végzett fitnesz gyakorlatok. További kezelések: súlyfürdő, iszappakolás, denevérpad, helyi elektromos kezelés (ultrahang, interferencia), víz alatti masszázs, masszázs)
Porckorongsérv: Cél a tartásjavítás, hátizmok erősítése. Eszközei: gyógytorna, helyesen végzett fitnesz gyakorlatok. További kezelések: súlyfürdő, iszappakolás, denevérpad, helyi elektromos kezelés (ultrahang, interferencia), víz alatti masszázs, masszázs)
nyaki fájdalmak esetén: életmód tanácsadás mellett a következő kezeléseket javasoljuk: gyógytorna, masszázs, iszappakolás, ultrahang, interferencia, nyújtás.
menedzserek gyakori problémái: nyak-váll-derék-hát
A stressz fokozott izomfeszülést okoz, további a sok ülés és a számítógép, mobiltelefonok kezelése, valamint a mozgáshiányos életmód túlsúly kialakulásához és a fenti panaszokhoz vezet.

Tovább olvasok gyógyászat, egészségmegőrzés témában

További híreink

Vadonatúj apartszobák „okos” funkcióval a hévízi Hotel Európa Fit****-ben

A "Minőségi megújulás és szolgáltatásfejlesztés a Hotel Európa Fit****-ben" című Kisfaludy...

Tovább a hírhez
Házi kedvenccel érkezők szállodai etikettje

Szállodánk fogad házi kedvencet, foglaltság függvényében. Ám jelenlétük a hotel teljes területén...

Tovább a hírhez
„Az állóképességi sportok orvosi lova vagyok” | Kuttor Csaba
Egyre népszerűbb kerékpározás és a futás a középkorúak között, ami egyrészt örömteli, mert az...
Tovább a hírhez

Kövessen minket!