Árak ellenőrzése
HU
Sunday Brunch Sárközi Ákossal 35 230 Ft-tól /fő/éj
Szezonális akció 22 015 Ft-tól /fő/éj
Napsugár, szabadság, NYÁR! 25 330 Ft-tól /fő/éj
Sportolj okosan - fájdalom nélkül 26 515 Ft-tól /fő/éj
Egészségmegőrző napok 23 425 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Horkolás elleni kezelés
Csakraharmonizáló kezelés
Szobafoglalás: +3683501149
Főoldal / Hírek / Az ízületi gyulladásos betegségekről

Az ízületi gyulladásos betegségekről

Figyelem! Az alábbi hír több, mint 1 éve frissült utoljára, ezért lehet, hogy a tartalomban szereplő információk (képek, árak stb.) már nem aktuálisak. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

2017. 10. 11.


Napjainkban világszerte több millió ember szenved ízületi megbetegedésben, melynek száma az életkor emelkedésével tovább nő. 

Az ízületi megbetegedések egyik súlyos formája: a sok ízületi gyulladással járó betegség (RA-rheumatoid artritis), amely Magyarországon kb. százezer felnőttet és néhány ezer gyermeket érint.

A gyulladás az érintett ízületben a porcot teljesen elpusztítja, ráterjed az ízületi tokra, szalagokra és az inakra is, jelentősen befolyásolva az ízület biomechanikáját.
A betegség következtében az ízület duzzadt lesz, deformálódik, a szalagok pusztulása miatt az ízületben kóros mozgások (ízületi instabilitás) jönnek létre, a hegesedések pedig zsugorodásokhoz (kontrakturák) vezethetnek. Leginkább a kéz, a láb és a nyaki gerinc kis ízületei érintettek.
A fájdalom miatt a páciens kíméli az ízületét, ami egyes izmok sorvadásával jár, miközben más területek túlterhelődnek. A fiziológiás mozgásminta megbomlik, úgynevezett dysbalance alakul ki, és létrejön a circulus vitiosus, azaz az „ördögi kör”.

A hévízi Hotel Európa fit-ben a fizioterápiás team (orvos, gyógytornász, dietetikus, masszőr, asszisztens), a páciens egyéni állapotának megfelelő kezelési tervet állít össze, gátat szabva az „ördögi kör” fennmaradásának.

Az alábbi kezelésekkel könnyítjük a páciens életvitelét:

  • szakorvosi vizsgálat, konzultáció
  • fizioterápiás kezelések: elektroterápia, UH, hydro-, és balneoterápia, antiflogisztikus pakolás, kénpakolás, krioterápia (azaz hideg általi gyógyulás)
  • mozgásterápia: gyógytorna, valamint a páciens egyéni stádiumának megfelelő rekreációs mozgásterápia az „ízületvédelem” szabályainak figyelembevételével, pl: Nordic- Walking, Keleti mozgásterápiák (Tai-Chi, Chi-kung), vízi torna, amely a gyógyvíz kedvező hatásai mellett a tehermentesítő, ízület- és szalagkímélő tulajdonsága miatt is rendkívül áldásos és ajánlott
  • tanácsok a hétköznapi életvitelhez
  • egészséges táplálkozás (helyes étrend összeállítása dietetikus segítségével)

A hévízi Hotel Európa fit**** minősített gyógyszálloda, így Ön mindig biztos lehet abban, hogy megfelelő szaktudású orvosi háttér, és eszközpark segíti a gyógyulását.

További híreink

Vadonatúj apartszobák „okos” funkcióval a hévízi Hotel Európa Fit****-ben

A "Minőségi megújulás és szolgáltatásfejlesztés a Hotel Európa Fit****-ben" című Kisfaludy...

Tovább a hírhez
Házi kedvenccel érkezők szállodai etikettje

Szállodánk fogad házi kedvencet, foglaltság függvényében. Ám jelenlétük a hotel teljes területén...

Tovább a hírhez
„Az állóképességi sportok orvosi lova vagyok” | Kuttor Csaba
Egyre népszerűbb kerékpározás és a futás a középkorúak között, ami egyrészt örömteli, mert az...
Tovább a hírhez

Kövessen minket!