Árak ellenőrzése
HU
DE RU EN
Szezonális akció 24 570 Ft-tól /fő/éj
Wellness romantika pároknak 31 935 Ft-tól /fő/éj
Március 15. 28 860 Ft-tól /fő/éj
Pandémia utáni rehabilitáció 33 849 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Csakraharmonizáló kezelés
Szobafoglalás: +3683501149
Főoldal / Hírek / Menopauza - szexiség és titkok

Menopauza - szexiség és titkok

Figyelem! Az alábbi hír több, mint 1 éve frissült utoljára, ezért lehet, hogy a tartalomban szereplő információk (képek, árak stb.) már nem aktuálisak. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

2019. 05. 16.


Csak idő kérdése, és a változó kor minden nőt(?) érinteni fog… A nagy sikerű Menopauza musical-ről, az életszerűségről, és az egyéni élményekről beszélgettünk Náray Erikával, és Szulák Andreával.

A művésznőkkel Könnyid László vezérigazgató beszélgetett, a szöveget írta, HGYK.

KL - Első és triviális kérdés, hogy milyen érzés mindkettőtöknek egy olyan darabban játszani, amire hónapokra előre nincsen jegy?

(együtt) JÓÓÓÓÓ :)

NE - 2003-ban, amikor bemutattuk a Rómeó és Júliát az Operettszínházban, még sokat használtuk a hangpostánkat, mivel kikapcsoltuk a telefont munka előtt. Amikor visszakapcsoltam, általában ez fogadott: „Önnek 23 új üzenete van”. Pontosan tudtam, hogy ebből legalább 20 az lesz, hogy „Szia, ne haragudj, csak azt szeretném kérdezni, hogy tudnál jegyet szerezni...” Most ugyanezt érzem, pillanatokon belül jegyüzérek leszünk.

SZA - Meg sem kísérlek jegyet szerezni, egyelőre kiéheztetek mindenkit...

Minden nő egyszer érintett lesz...

KL - Nézzük ezt a témát, ami tudjuk, hogy van, tudjuk, hogy minden nő egyszer majd érintett lesz. A téma maga az itthon még tabu? A hölgyek beszélgetnek erről egymással?

SZA - Szerintem igen. A tüneteit, - amik eléggé nyilvánvalóak - nem lehet eltüntetni vagy nem tudomást venni róla... Ezzel együtt létezünk, és ha kellő humorral vagy iróniával rendelkezünk, akkor tudunk ezen őszintén és nyíltan jókat röhögni. Mert szerintem drámázni fölösleges.

KL - A próbák alatt is volt, hogy röhögtetek?

(egyszerre) - Volt olyan is...

KL - Milyen volt a próbák folyamata?

(együtt) – Fárasztó!!!

KL - Összekovácsolódott egy jó női csapat?

- nevetés -

NE - Keddre igen, szerdára szétestünk, csütörtökre agyonvertük egymást...

SZA - Neeeem, ne mondj ilyet, várakozáson felül jól összekovácsolódtunk. A munkabeli feszültségek, amik ilyenkor óhatatlanul adódnak, azok nem a négy játszó színész között voltak, sokkal inkább technikai dolgok. Judittal (Hernádi Judit/a szerk.) évek óta együtt játszom, nem volt, nincs és nem is lesz semmiféle konfliktusunk. Erikával kolléganők vagyunk évek óta, kisebb-nagyobb megszakításokkal, ugyanez a szituáció. Enikő (Tóth Enikő/a szerk.) nekem új terep volt például, főiskolás kora óta ismerem, és nagyon örültem, hogy ő a negyedik kerék ezen a szekéren. Időnként a kormányrúdnál voltak olyan útkeresések, amik feszültséget tudtak gerjeszteni.

NE - Szerintem az lenne a furcsa, ha azt mondanánk, minden simán és flottul ment. Az nem probléma, ha egy munkafolyamatban van konfliktus, a megoldás felé vezető út az érdekes, hogy a végén azt tudjuk-e mondani mind a 6-an, a rendezővel és koreográfussal együtt, hogy TE megküzdöttél a Te elképzeléseidért, én is hozzátettem az enyémet, és a vége valami olyan lett, amivel mind a 6-an azonosulni tudunk. Szerintem tulajdonképpen az a lényeg, az előadásban nem maradt egyetlen olyan pillanat sem, amivel bármelyikünk ne lenne rendben.

Egység - szeretet

KL - Tehát ha valaki megnézi most a darabot, akkor azt látja, hogy a 4 nő között van egy egység...

SZA - Sőt továbbmegyek, egy nagyon fontos szót mondjunk ki, Szeretet! Ami fontos szerintem... Abban hiszek, hogy a sikernek az egyik alapfeltétele, hogy azok az emberek, akik megküzdenek a próbák során saját magukkal, a szereppel, a rendezővel, néha akár egymással, ők ezt a dolgot képesek-e magukban a szeretet energiájával működtetni. Ez most nem „térítés”, hanem egész egyszerűen azt érzem, hogy amikor bemegyek akár a próbára, akár játszani, hogy mindenki felől árad valamilyenfajta pozitív energia. Ezek az energiák tudták a kisebb-nagyobb konfliktusokat is elsimítani és egy jó minőségű munkává nemesíteni. Mindannyiunknak meg van a szakmai tapasztalata, tudása, előélete ahhoz, hogy egy ilyen feladatot megoldjon. De 6 nőről beszélgetünk, lehetett volna hajtűdobálás meg tolltépés. A hétköznapi ember gondolhatja, hogy úristen ezek biztos gyűlölik egymást, de nem! Nekem ez egy rettenetesen fontos tapasztalás volt, hogy az általam nagyra becsült művésznők milyen mély alázattal tudtak a bizonyos feladatok megoldásához találni kommunikációs és egyéb eszközöket.

KL - A szövegkönyvben volt olyan, amitől hátast dobtatok, hogy „na ezt én biztos, hogy nem csinálom meg?” Volt bent ciki dolog?

NE – Tudod, a színház mindig mindent felülír, ha annak értelme van. Ha az nem egy öncélú mutogatás, csak azért mert akkor eladom az anyámat egy poénért, hanem annak van egy nagyon komoly tartalma, akkor tulajdonképpen a legobszcénebb mozdulat és szöveg is helyére kerül és sokkal kevésbé provokatív és közönséges, mint adott esetben egy olyan mondat, amit most itt az asztalnál simán el tudnék mondani anélkül, hogy belepirulnál. Szerintem ez mindig helyzetfüggő, és történetesen, ha most visszafelé gondolkozom, hogy miket csinálok meg az előadásban, és ez le lett volna írva a szövegkörnyezetbe, hogy "Erika, neked itt majd ezt meg azt kell csinálni a nem tudom mivel” - akkor az a biztos, hogy az a „nem” kategória. De miután ez egy munkafolyamat volt, amiben eljutottunk bizonyos szituációkig, így teljesen természetesen adta magát…

KL - Azt ki lehet jelenteni, hogy a Játékszín egyik legkeresettebb darabja?

NE - Igen, az igazgató és a kollégák is azt mondják, hogy most ez a legkurrensebb a piacon.

SZA – Sok kolléga küldött másnap sms-eket, hogy nagyon jó: Zsurzs Katika, Gálvölgyi János, Ragályi Elemér...

Nemcsak a nők élik meg

KL - Ez a darab nőknek szól?

(együtt) - NEM!

SZA – Ez a téma jóval több! Nyilván a menopauza összes tünetcsoportját érinti, de azért azt fontos itt is elmondani, hogy nemcsak a nők élik meg a változó kort, és a változó korral együtt járó fizikai-lelki és mentális tüneteket, mert akármennyire is tabu, ugyanúgy létezik férfi klimax is...

NE - És az sem baj, ha eljön a férj, és látja, hogy felesége miért ilyen.

SZA - …Nemcsak az ő felesége elmebeteg...

KL - A gyerekek, Kamilla és Rozina érdeklődik a témáról? Voltak anya-lánya beszélgetések?

SZA - Hogyne! A humor nálunk főszereplő, és nyíltság jellemzi a kapcsolatunkat. Amikor Rozina megkérdezi, hogy „Anya ez mi?” - elmagyaráztam neki, hogy kicsim, Te most egy nagy dolog előtt állsz még... Édesanyád meg egy nagy dolog után áll már... És ennek megvannak a maga velejárói... Ezen nagyon sokat beszélgettünk, röhögtünk, és mondtam, hogy – „Na látod Kicsim, amikor anya ilyen, az azért van, mert...”

KL - Mostanában a média folyamatosan nagy korkülönbségű párokat tol elénk. Menopauza érintettségű hölgyek 20-30 évvel fiatalabb férfiakkal vannak együtt. Erről van-e bármilyen vélemény, tapasztalat?

SZA - Tegnap este olvastam, hogy ezeket a hölgyeket „pumának” hívják. A darabban is van egy pici kis utalás erre is az egyik szereplő esetében. Amiről beszélsz, egy létező dolog, elég régóta. Nem mi találtuk ki, csak abban a mérhetetlen információáramlásban, amiben élünk, most több szó esik, mint mondjuk a Honti Hanna idejében, ahol hosszasan tudnám sorolni, hogy kinek milyen nagy korkülönbséggel voltak fiatal, és még annál is fiatalabb barátai...

KL - Igaz az, hogy a menopauza időszaka egy olyan időszak, amikor a nők egy aktívabb szakaszból egy passzív szakaszba lépnek át, és egy tevékenyebb időből egy hátradőlős időszakba lépnek?

SZA - Nem kell behúzott hassal élni? :)

NE - A szexualitást veheti el egy picit, ha erre nem figyelünk. Addig, ha minden napodban benne volt a nőiség aktív élménye… amikor igényed van rá, hogy megéld, hogy te NŐ vagy… Itt jöhet egyfajta passzivitás, és lehet, hogy kell ezen egy picit dolgozni, hogy ne hagyd, hogy elvesszen Benned.

KL - A világ azt mondja, hogy mindig szexi legyél, nézz ki úgy, mint egy 20 éves...

SZA - Tudod ez egy döntés kérdése. Sokfélék vagyunk mi nők. Van olyan nő, aki hátradől, kiengedi a hasát, és azt mondja, gyerekek, én ezt a dolgot elengedtem. Van olyan, aki azonnal elrohan az első plasztikai sebészhez a sarkon, és fölvarratja, leszívatja, betetováltatja, stb. Nem vonhatunk le ebből általános következtetést. De ugyanígy ha végignézed az egész női életperiódust, ami most nyomon követhető, másfajta értékrendet közvetít, mint amiben én felnőttem, de mondhatom Erikát is, mert hasonló korosztály vagyunk. Számunkra egészen más fontos nőként, mint amit esetleg a világ a jelenkori kötelező trendek nyomán közvetít.
A szexújságok megjelenéséig a nők egy becsomagolt képben léteztek. Én azt gondolom, hogy ez a férfiak számára sokkal izgalmasabb, és ösztönszintig ható dolgokat üzen. Onnantól kezdve, hogy kicsomagoltuk magunkat, fel is szabadultunk, de ezzel a fene nagy szabadsággal nehéz jól gazdálkodni. Innentől kezdve az érték is lejjebb megy. Nem tudom ennél szebben megfogalmazni. A Honti Hanna idejében akár még egy 70 éves nő is tudott úgy díva lenni, hogy csorgott a férfiak nyála utána. Ma már sokszor egy 30 éves nő után sem csorog bizonyos férfiak nyála, mert annyira nyilvánvaló dolgok vannak körülöttünk nők körül. Én még mindig egy kicsit a titokra esküszöm. Az LGT-nek van a Primadonna című száma, amiben kicsomagolja és nincs alatta semmi… Mi van akkor, ha kicsomagolod és van alatta valami. Ezek érdekes kérdések.

Villámok

KL - Kávé vagy tea?

SZA - Kávé

NE - Tea

KL - Hegy vagy tengerpart?

SZA - Tengerpart

NE - Hegy

KL - Thriller vagy vígjáték?

SZA - Vígjáték

NE - Vígjáték

KL - El kéne menned egy lakatlan szigetre, mit viszel magaddal?

SZA - Gyerekemet

NE - ... Az enyém már nem jön velem (hangos nevetés) vinném a gyerekemet és egy könyvet...

KL - Mit jelent számodra a család?

NE - Mindent

SZA – (sóhaj) Hiányzik...

KL - Mire vagy a legbüszkébb a munkádban, karrieredben?

SZA - Ahogy van, az egészre.

NE - Magamra, hogy megcsináltam.

KL - Olvastatok-e mesét a gyerekeknek?

SZA - Mindig.

NE - Igen.

KL - Mindig? Este színpad, sok elfoglaltság, távol levés...

SZA - Az első években, amikor még kicsi volt, addig nem voltam sokat távol tőle, az már később volt.

NE - Én sem, két évig sehol...

KL - Mi volt az utolsó könyv, amit olvastatok?

SZA - Színház az egész világ, remek könyv Molnár Ferenc életéről Sárközi Mátyás tollából.

NE - Szerb Antal: Utas és holdvilág – kb. 8-adszor... és egy Pelé életrajz, de tudod, én fociban otthon vagyok.

KL - Mi a legjobb tanács, amit valaha valakitől kaptatok?

NE - Vicceset fogok mondani, anyukám soha nem tanácsolt semmit, és ez volt a legjobb tanács. Egyszerűen, ahogy élt, ahogy hagyott.

SZA - A mesterség tanárnőm annyit mondott, amikor hazajöttem külföldről, hogy "Legyél kész!" - és akkor nagyon sokáig nem értettem, hogy akkor most mire legyek kész... Aztán meg is kérdeztem tőle. Azt mondta, arra, hogy ha bármikor bármilyen feladatot ró rám az élet, a sors, a pályafutás, akkor ne mondhassam azt, hogy "De kérem, hát én ezt nem tudom". Ez beégett. Legyél felkészült, legyél hozzá alkalmas, legyél bátor, legyél karakán, merész vagy vakmerő, vállald fel, csináld... aztán ha nem sikerül, akkor legyél kész..

KL - Ki az a világsztár, akire felnéztek, vagy rajongtok érte?

SZA – Van, akinek a művészetét imádom, amit letett az asztalra; van, akinek a személyiségét. De a privát életüket egyiküknek sem tudnám a saját magaménak elképzelni. Nagyon nagy ára van annak, hogy valaki akkora világsztár legyen, hogy ikonná válhasson. Például Lady Gagát nagyon szeretem.

NE - Alig van már olyan aki él azok közül, aki miatt repülőre szállnék, hogy meghallgassam. Az első igazán nagy zenei élményem, akiket a mai napig szívesen hallgatok, az Abba volt. Gimnazistaként szerettem bele a jazz és soul műfajába, Ella Fitzgerald, Miles Davis, a Weather Report azonnal elbűvölt, ahogyan Aretha Franklin, Whitney Houston és később Amy Winehouse is. Stevie Wonder, Sting, Sade még aktív, mindegyiküket hallottam élőben, remélem még fogom is. A mostaniakat is nézegetem, Bruno Mars nagy kedvenc..

KL - Ha Nektek kellene mondani egy életbölcselet mi lenne az?

NE - Nincs annyi időd, mint gondolod..

SZA - Nekem nagyon sokat segített az a mondat, hogy "Ha nem lehet úgy, ahogy akarom, akkor úgy akarom, ahogy lehet..." És remélem, ha a gyerekem ezt át tudja emelni, akkor neki is segíteni fog. Legyen rugalmas, talpraesett, életre való, energikus... Az jó lenne... neki...

KL - A főzés iskolájából mi tetszett Nektek tavaly a legjobban?

SZA - A Sendula Peti - hangos nevetés (szállodánk séfje/a szerk.)

NE - Ezt mindkettőnk nevében mondhatjuk

KL – Akkor beírhatom a randit az idei szezonra is?

(együtt) – Mi ott leszünk!!!

Minden jog fenntartva. A cikk a Hotel Európa Fit****superior tulajdona, másodközlésre csak a cikk részlete engedélyezett, forrás megjelölésével és direkt linkkel az eredeti tartalomra.

További híreink

Év szállása díjak 2021

Idén is kiosztották az Év szállása fődíjat, ezúton gratulálunk a nyertesnek, a Hotel Európa...

Tovább a hírhez
Biztonsági Covid-19 intézkedések

Továbbra is a megszokott magas szintű higiéniás intézkedések mellett tölthetik pihenésüket a...

Tovább a hírhez
Töretlen színvonal, maximális biztonság | TÜV Rheinland Kft.

A Hotel Európa Fit****superior működését 2007 óta vizsgálja és tanúsítja a TÜV Rheinland Kft....

Tovább a hírhez
4.9/5
235 értékelés
Tisztaság
99%
Kényelem
97%
Személyzet
98%
Ár-érték
94%
Szoba
97%
Étterem
96%
Elhelyezkedés
99%
Megközelíthetőség
99%

Ezért szeretnek vendégeink

“Nagyon jól éreztük magunkat, kedves alkalmazottak, szép szoba és finom ételek! Apartroom-ot béreltünk..szép tiszta, tágas volt..ár -érték arányban nekünk eddig ez a top Magyarországon...a Siófok Azur csalódás volt ehhez képest...”

2022. január 05.

“A fenti értékelés csak a szállodára vonatkozik, nem látok wellness kérdéseket. A wellness is nagyon jó, régóta igénybe vesszük. Minden megvan egy helyen, viszont a gyógyvíz összetétele korábban ki volt függesztve a gyógymedence mellett. Most már nem látjuk. (vagy nem jó helyen keressük) Több tájékoztatást szívesen látnék, pl. szobai szórólapon, mert egyes vendégek bizony néha megfeledkeznek a kulturált viselkedésről. Fura, hogy a fenti natúr szauna (ezt vesszük igénybe) átlátszó ajtó, ablak mögött van, a lenti textiles (?) szauna pedig jobban szeparált. Egyértelművé kellene tenni, hogy a textiles szaunában szabad(?) natúr szaunázni, de a natúr szaunában nem szabad "textil szaunázni".”

2022. január 03.

“A Hotel Európa Fit rövid időn belül a kedvencemmé vált, kiváltotta az előzőleg általam legjobban kedvelt szállodát. Biztos, hogy rendszeresen visszatérő vendég leszek. A legnagyobb vonzereje - minden más kifogástalan szolgáltatása mellett -, a kimagaslóan figyelmes személyzet.”

2021. december 07.

“Visszatérünk”

2022. január 09.

“Kedves Eurapafit Csapat! Nagyon jó éreztük magunkat Önöknél. Visszajáró vendégként elmondthatom, hogy talán ez volt a legjobb karácsonyunk Önöknél. Gyönyörű szobát kaptunk, nagyon szép lett a felújított rész. Külön köszönetet mondunk, hogy végre vihettük a kutyánkat is - nélküle nem tudjuk elképzelni a karácsonyt. A személyzet kedvessége, és segítőkészsége is kiemelkedő volt. Nem tudok negatív kritikát írni, mindenki hozzáállása a magas színvonalról tanuskodott. A takarító személyzet is nagyon kedves volt, a recepción is mindig segítséget kaptunk, a pincérekről szintén. A szakácsokat nem tudom eléggé dícsérni, minden nagyon szuper volt. Örülök, hogy a vezetőváltással maradtak ismerős arcok, jó volt ezt tapasztalni. Köszönjük az ajándékot is, nagyon kedves gesztus volt. Nekem személy szerint hiányzott az ajándék bejgli a szobában :) , de ez nem von semmit le az eltöltött idő minőségéből. Köszönjük szépen az eltöltött időt, hamarosan újra találkozunk.”

2021. december 29.

“Mindennel meg voltunk elégedve. Mivel többször megszálltunk már az előző években a szállodában, és tudatosan választjuk, örülnénk ha némi (5-10%) kedvezménnyel honorálnák következő látogatásunk. Köszönettel, üdvözlettel, Molnár Péter”

2022. január 10.

“Egy hosszú hétvégét töltöttünk el férjemmel kettesben a szállodában. Tapasztalatunk alapján a szálloda nem 4 csillagos, hanem inkább 5 csillagos színvonalat képvisel. TIsztaság makulátlan, az összes dolgozó udvarias, előre köszön a vendégeknek, a bárban dolgozó kolléga is nagyon udvarias, a chef ételei teljesen elvarázsoltak minket, az ételek nagyon jó minőségűek, frissek, választékosak. A szobák teljesen felújítottak, a wellness részleg szuper, minden igényt kielégít. Voltunk már több helyen, de ez a szálloda nálunk a TOP 2-ben benne van. Annyit üzenek a szauna mesternek, hogy legközelebb legyen illó olaja. Bár a következő alkalommal remélem mi sem hagyjuk itthon. :) Jövőre biztosan visszatérünk! Györgyi és Hugó Budakesziről”

2021. december 16.

“Szuper volt, köszönjük!”

2022. január 14.

“Nagyon kellemes élmény volt megszállni Önöknél. Mind a szoba, az étterem, a wellness részleg és a személyzet is kifogástalan minőségű volt. Nagyon élveztük az ott töltött napokat. Biztosan visszatérünk még.”

2021. december 12.

“Először jártunk az Önök szállodájában és nagyon elégedettek voltunk mindennel. A wellness részleg szuper, talán csak egy kis kis negatívum, hogy az élménymedence vize nem felelt meg a kiírt hőmérsékletnek és kicsit hideg volt. Az ételek nagyon-nagyon finomak és ízletesek voltak, bőséges választékkal. A személyzet nagyon kedves és segítőkész volt. Az apartmanszoba nagyon szépen felújított és tágas, talán annyit lehetne javítani, hogy a fürdőben a ventilátor külön kapcsolható legyen, mert nagyon hangos. Összességében szuper hely, imádtuk, bármikor visszatérnénk.”

2021. december 06.

“Kedves Hotel! Nagyon jól éreztük magunkat Önöknél! Minden szuper volt! Csak azért nem 5-ös, mert ha olcsóbb lenne, akkor gyakrabban mennénk, és Önöknek is jobb lenne ha nagyobb kihasználtság lenne. És ahogy a közmondás is tartja: .." a legdrágább szoba, a ki nem adott szoba!" ,) Mindenkinek ajánlani fogom a hotelt! Minden jót kívánva!”

2021. december 28.

“Imádtunk minden ott töltött percet, nagyon szépen felújitott szobák, kiemelkedően kedves személyzet, szuper ételek.”

2022. január 10.

“Nagyon jó volt. Érkezeskor mindig úgy érzem, hogy hazáértem.”

2021. október 31.

“Nagyon jól éreztük magunkat, visszatérünk !”

2021. december 30.

“Nem véletlenül jöttünk vissza ötödjére ! Jövő nyáron találkozunk !”

2021. november 03.

“Szerethető szálloda, harmadszor voltunk, most sem csalódtunk.”

2021. december 09.

“Fantasztikusan éreztük magunkat, mindennel elégedettek voltunk”

2022. január 10.

“Végtelenül kedves személyzet, a szoba maximálisan tiszta és felszerelt. Minden adott volt a tökéletes pihenéshez. Ott hagytunk egy személyes tárgyat a szobában, amikor jeleztem, a recepción mindent megtettek, hogy megkeressék. Hálás vagyok a segítőkészségért.”

2021. december 14.

“Ami számunkra a legfontosabb, tökéletes tisztaság volt. A személyzet hozzáállása és szakmaisága megkérdőjelezhetetlenül a legmagasabb színvonalú Magyarországon. (A szálloda szakmai elismertsége nem véletlen, tapasztaltuk.) Az ételválaszték csodálatos, a bár kínálata szintén tökéletes. Egyetlen dolog, amiben szerintünk javítani lehetne, hogy a téli időszakban az étteremben tartózkodás után a ruhánkba beivódott az ételszag. Ennek megoldása szerintünk még fontos lenne.”

2021. december 28.

“Férjemmel a Senior 60+ ajánlat keretében négy éjszakát töltöttünk a hotelben. Tökéletesen elégedettek voltunk mindennel.”

2021. december 23.

“Minden jó volt a szoba valóban olyan mint a képeken és párommal nagyon jól éreztük magunkat. A személyzet segítőkész és kedves volt az ételek ízletesek és választékosak. Wellness részlegben a nagyobb medence lehetne 2-3 fokkal melegebb :) A karácsonyi dekorációért külön elismerés nagyon ízléses és igényes volt.”

2021. december 29.

“Mindennel maximálisan meg voltunk elégedve! Köszönjük szépen!”

2021. november 01.

“Köszönjük szépen a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat! Külön köszönet a Pincérek kedvességéért, segítőkészségükért! Üdvözlettel: P. Tímea”

2022. január 03.

“Minden nagyon klassz volt! Kivéve egyet, hogy a wellness részlegen egy kicsit hűvös volt. De a szoba az ételek a személyzet minden kiváló volt.”

2021. december 31.

“Kilátással a tetôre? Lehet hogy Minden szoba foglalt volt? A szakácsok és AZ éttermi személyzet 10 pontos! ”

2021. december 08.

“Jo kis szálloda:) bár a wellness részlege nem túl gyerekbarát, de az animációs programok kárpótoltak ezért.”

2021. október 31.

“Korrekt foglalási lehetőségek, precíz, megbízható ügyintézés. Csodálatos kezelések és wellness, pazar éttermi választék, ínycsiklandozó ételek, előzékeny, udvarias személyzet! Köszönjük!”

2021. október 31.

“Nagyon jó a konyhájuk!!”

2021. december 28.

“Nagyon remek szálloda minden tekintetben‼️”

2022. január 17.

“Nagyon jól éreztük magunkat Önöknél. A szobánk igényesen berendezett, tiszta és kényelmes volt. Az ételek is minden minden igényünket kielégítették.”

2021. november 03.

“Már nem első alkalommal jártunk a szállodában. Mivel korábban is mindennel meg voltunk elégedve, így szívesen tértünk vissza most is. Legközelebb is a Hotel Europa Fit-et fogjuk választani kikapcsolódásunk helyszínéül.”

2021. november 02.

“Foglaláskor nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, kielégítő válaszokat kaptam. Érkezéskor szintén barátságos fogadtatásban részesültünk. Gratulálunk!”

2021. október 29.

“Gyermekprogramok inkább kisebb gyereknek vannak szabva , a 9-12 éves korosztálynak csak a játék konzolok élvezhetőek, a külön próbálok nem.”

2021. november 01.

“Nagyon jól éreztük magunkat! Köszönjük!”

2021. november 02.

“Sogoromék és barátaim is Magyarországon csak az Europafit Hotelben érzik nagyon jól magukat. A szálloda teljes személyzetének teljes elismerésem és köszönetem. Gratulálunk a szálloda vezetőségének,márciusban újra találkozunk. Üdvözlettel Szatmári Tamásné és Szatmári Tamás”

2021. október 31.

“Első alkalommal voltunk a szálloda vendégei. A tapasztalataink nagyon jók voltak az eltöltött 4 éjszaka során. A szoba tisztasága, felszereltsége is rendben volt. Az ételek mind minőségileg, mind választék szempontjából is nagyon rendben voltak, nagyon ízletesek voltak. Sajnos azonban a diák felszolgálók nem mindig figyeltek a használt teritékek leszedésére. A személyzet nagyon kedves és segítőkész volt. Nem utoljára jártunk Önöknél.”

2022. január 19.

“Én ilyen profi szállodával még nem találkoztam. Kedves és nagyon figyelmes személyzet. Minden centiméter felújítva és tisztán tartva. Az étkezések pedig torony magasan a legjobbak amit valaha szállodában ettem. Nem elégszik meg a hely a csak "jó"-val. nagybetűs KIVÁLÓ az egész.”

2021. december 07.

“Minden kiváló, az éttermi szolgáltatás magasan viszi a hotellel kapcsolatos elégedettségünk. Az menü kiváló, a felszolgálás osztályon felüli, a kollégáik nagyon kedvesek, figyelmesek. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ A wellness részleg szuper mint mindig, kicsit hiányoltam a szauna felöntéseket. Remélem majd visszatér ez a szép hagyomány! A személyzet minden területen kedves figyelmes, udvarias. Az egyetlen negatívum a Vitalium Health gyógyászati központ. 4 különböző masszázson is resztvettünk, ebből három értékelhetetlen volt, mind a masszázs szolgáltatás, mind az emberi hozzáállás. Sajnos korábbi években is ezt tapasztaltuk.”

2021. december 28.

“Nagy elismerésem a Séfnek. Sok marha pörköltet ettem már, de olyan marha-pofa pörköltet még nem. Egyszerüen zseniális volt.”

2021. december 02.

“Szívesen ajánlom mindenkinek.”

2021. november 02.

“Szavakba nemlehet leirni annyira tetszet az ellátas.Az ukrán ismerősnek is nagyon tetszet gondolm március hónap 2022 ha nem jön közbe semi találkozunk.Mégegyszer kösz Europa Fit. Tisztelettel a Dancs család.”

2021. december 15.

“Többször visszajárunk ,nagyon szeretjük”

2021. november 04.

“Visszatérő vendégek vagyunk.Nagyra értékeljük a szálloda dolgozóinak segítőkészségét, az udvariasságot,a finom ételeket. Karácsonykor a pazar éttermi kínálaton kívül még ajándékkal is kedveskedtek. Az odalátogató turisták sajnos nem minden esetben járulnak hozzá a pihenni vágyók teljes nyugalmához.Gondolok itt a termál medencében való hangoskodásra,amelyet talán néhány felirat kihelyezésével mérsékelni lehetne. A legtöbb élményünk pozitív volt. Köszönjük.”

2021. december 27.

“Minden tökéletes volt, mint mindig!”

2021. december 01.

“Fantasztikus szálloda, mondhatnám az eddigi legjobb. Visszatérő vendégként még mindig lenyűgöz.Ajánlom mindenkinek tiszta szívből.”

2021. december 07.

“CSodálatos egy hetet töltöttünk a Hotel Europában.Mindennel nagyon megvoltunk elégedve.Ettől jobbat nem is tudunk elképzelni.Úgy megyünk Önökhöz,mintha haza mennénk.Aminek különösen örültünk,hogy az emeleti gőzszaunát bekapcsolták,mivel a földszinti elromlott. A szobánk nagyon kényelmes,és ragyogó tisztaság van. Segítőkész kedves személyzet,minden dolgozójuk. Az étteremben bőséges a választék,és nagyon finomak. Gratulálok Önöknek,hogy ilyen csodálatos hotelt működtetnek. Sajnos ez nem mondható el minden welness hotelra. Húsvétra ,ha semmi nem jön közbe,ott vagyunk. Nagyon jó egészséget kívánunk Önöknek.”

2022. január 18.

“Fantasztikus jo hely....es a konyha tokeletes”

2022. január 11.

“N agyon szeretjük ezt szállodát,évek óta visszatérő vendégek vagyunk.Nagyon kedves személyzet,szuoer konyha,mindenki talál kedvére megfelelőt,nagyon finomak az ételek,kedves kiszolgálás van.Imádjuk az úszómedencét,kellemes a víz hőmérséklete,jó benne úszni.Hévíz egy nagyon kedves városka,jó nagyokat lehet ott sétálni.alig várjuk,hogy újból visszarérjünk'”

2022. január 03.

“Nagyon szívesen ajánlom bárkinek aki szeretne egy csodálatos szállodában eltölteni pár napot. A személyzet nagyon kedves a szobák szépek és tiszták. Az ételek nagyon finomak voltak és a wellness is minden igényt kielégítő volt. Köszönünk mindent Hotel Európa Fit!”

2022. január 08.

“Születésnapomon (12.25.) megleptek egy kis tortával, köszönöm kedvességüket, nagyon jól esett! BÚÉK! Zöldi Gábor”

2021. december 28.

“Szuper hely, kényelmes szobák, finom ételek.”

2022. január 01.

“Szilveszterrel kapcsolatban lenne észrevételem. A műsor fergeteges volt, de nagy csalódás volt számunkra, hogy állva kellett végig nézni ( élvezni) !!! Hosszú évek óta Önöknél szilveszterezünk, eddig kényelmesen vacsora után ülve csodálhattuk a műsort. Szeretnénk még megjegyezni, hogy díszítés nagyon tetszett! Az ételek nagyon finomak voltak. Ha megenged még egy észrevételt (ez már lehet, hogy már túlzás megjegyzés) érkezéskor a szobánkban személyre szóló üdvözlő kártyát kaptunk, ami igen jól esett! Nagy tisztelettel: Ulrik György és felesége, valamint Dr. Kőrösi Géza és felesége”

2022. január 08.

“Minden nagyon jo volt, Szoba nagyon tiszta volt, étel is finom volt.”

2022. január 09.

“A személyzet kedvességét és segítőkészen való hozzáállását mindenképpen kiemelném Szinten kiemelendő az ételek minősége és a szilveszteri gála vacsora egésze”

2022. január 03.

“Udvarias segítőkész személyzet, tisztaság mindenhol, kitűnő konyha, nagyon jó elhelyezkedés.”

2021. december 06.

“Az 5.0-ás értékelésből is kiemelendő a séf átlagon felüli hozzáértése és hozzáállása a táplálék-intoleranciával érkező vendégek ellátásában, amely még a csúcsra járatott hosszú hétvégén is teljeskörű volt. Amin változtatnék: a kávézó nyitvatartása, pontosabban nyitása, mert 10-ig, illetve 11-ig várni egy jó reggeli kávéra, elég hosszú idő (az étteremben hozzáférhető kávé sem az ízt, sem a kávézás élményét nem váltja ki:-)”

2021. november 08.

“Nagyon tiszta, kedves dolgozok, kis gyermekes csaladkent is tokeletes, finom Etelek.”

2021. december 18.

“Ebbe a szállodába 15 éve minden évben eltőltöttem 8 napot és azt tapasztaltam, hogy évről - évre emelik a színvonalat színe mindenterületen. Aki pihenni és gyogyúlni akar annak feltétlen ajánlom, de aki pár napos kikapcsolódást akár, az sem fog csalódni ”

2021. december 09.

“Tökéletes volt minden, kedvenc szállodánk lett!”

2021. december 12.

“Ajánlom mindenkinek!!! 8x5 ez egy megérdemelt lelkiismeretes csapatnak köszönhető!! Köszönöm párommal együtt ezt a szuper2021-2022.váltást nagyon vigyáztok mindenre és ezért **5-ös. Maradok mindig elismerő vendégetek Lajos és párja Ildikó. 2021.12.29-2022.01.02 ”

2022. január 03.

“A személyzet nagyon figyelmes és kedves volt, a reggeli bőséges. Az egyetlen probléma az volt, hogy a kinti medence nagyon hideg volt a tartózkodásunk alatt valamilyen cső meghibásodása miatt, ezért azt nem tudtuk kipróbálni. Nagyon sajnáltuk, mert pont azért eset az Önök szállodájára a választásunk a többivel szemben, mert a kinti medencét is lehet elvileg használni télen.”

2021. december 01.

“Mindennel elégedettek voltunk,minden ragyogott a tisztasagtól, az ott dolgozók kedvesek,közvetlenek voltak jól éreztük magunkat”

2021. december 05.

“Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén sem csalódtunk az Europa Fit Hotelben. A szobák tiszták, komfortosak, jól felszereltek, a wellness részleg minden kívánságot kielégített. A szaunák, a fürdők, az ételek, a kiszolgálás fantasztikus és családias, a személyzet udvarias, értik a dolgukat. Az élő koncertek izgalmasak, hangulatosak és ünnephez illőek voltak. Külön kiemelendő Erika gyógytornász és kirándulás vezető színvonalas munkássága. Jövő karácsonykor is itt a helyünk.”

2021. december 31.

Kövessen minket!