Árak ellenőrzése
HU
Sunday Brunch Sárközi Ákossal 35 230 Ft-tól /fő/éj
Szezonális akció 22 015 Ft-tól /fő/éj
Napsugár, szabadság, NYÁR! 25 330 Ft-tól /fő/éj
Sportolj okosan - fájdalom nélkül 26 515 Ft-tól /fő/éj
Egészségmegőrző napok 23 425 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Horkolás elleni kezelés
Csakraharmonizáló kezelés
Szobafoglalás: +3683501149
Főoldal / Hírek / Mit jelent üzleti utazónak lenni? | Kérdések és válaszok

Mit jelent üzleti utazónak lenni? | Kérdések és válaszok

2021. 03. 21.


Szállodánk a jelenleg érvényben lévő kormányzati intézkedések értelmében, nyitva áll az üzleti, gazdasági vagy oktatási céllal érkező Vendégeink részére! De mit is jelent mindez? Utazhatok, nem utazhatok? Ti kérdeztétek...mi válaszolunk!

A hévízi Hotel Európa fit**** a kormányzati intézkedéseknek megfelelve nyitva áll az üzleti, oktatási és gazdasági céllal érkező vendégek előtt.
A nyitás kapcsán számtalan kérdés merült fel Vendégeinkben, és persze bennünk is a lehetőségeket illetően, így jogászaink közreműködésével összeszedtük a legfontosabb válaszokat, iránymutatásokat. Ezeket most megosztjuk Veletek!

Gyakori kérdések és válaszok

Mit jelent pontosan az üzleti, gazdasági és oktatási célú utazás?

Üzleti vagy gazdasági célúnak minősíthető minden olyan utazás, amely valamely gazdasági vállalkozás, vagy egyéb jogalany (természetes magánszemély is lehet) vállalkozási tevékenysége, haszon- vagy jövedelemszerzése érdekében történik, illetve azzal összefüggésben áll.

A foglalásod során a webes felületünkön találni fogsz egy kitölthető Nyilatkozatot, amin nyilatkozol arról, hogy a célod üzleti jellegű. E nyilatkozatot a foglalásod során elegendő, ha megismered, viszont a recepción kérni fogjuk a kitöltését, mi pedig lefűzzük, és megőrizzük.

A rendőrség ellenőrizheti, mind a szálloda üzemeltetőjét, mind pedig a szállodában az üzleti, gazdasági és oktatási célból tartózkodó Vendéget. Az ellenőrzés során ezt a nyilatkozatot mutatjuk be.

Nem várható el, hogy Vendégünk megossza a konkrét célt, hisz az üzleti titoknak is minősülhet. A vendég által írásban tett nyilatkozaton túl nem kérhet sem a szálloda, sem a hatóság semmilyen dokumentumot, vagy szóbeli választ arra vonatkozóan, hogy konkrétan mi az utazás célja.

Nem kell cégnévre kiállítani a számlát, hiszen haszon-, illetve jövedelemszerzésre nem csak gazdálkodó szervezetek, hanem természetes személyek is jogosultak.

Igen, a szobaárban lefoglalt szolgáltatásokat, valamint a szálláshely üzemeltetési engedélyében szereplő bármely a korlátozás alatt is működő szolgáltatás igénybe vehető, amely szorosan kapcsolódhat a vendég haszon- vagy jövedelemszerzési tevékenységéhez.

A jelenleg hatályban lévő jogszabályok, kormányrendeletek alapján uszoda - és szaunarészlegünk nem üzemel, viszont egyéb szolgáltatásaink: étterem, bár működnek, és Vendégeink rendelkezésére állnak. Szállodánk gyógyászata is működik, ami jelen esetben magánegészségügyi szolgáltatásnak minősül.

Az aktuális vendéglétszámtól függően felszolgált, vagy büféformában nyújtjuk a főétkezéseket: azaz a reggelit és a félpanziót. Az ételek a szálloda éttermében fogyaszthatók el, természetesen megfelelő távolságtartás és higiéniai intézkedések betartása mellett.

Igen, a szálloda közösségi terein belül szükséges a maszk használata, ez mindannyiunk közös érdeke.

Nem, a tesztelés nem szükséges. Bízunk Vendégeink felelős gondolkodásában, és feltételezzük, hogy csak egészségesen utaznak el hozzánk. Ha esetleg nem érzed jól magad az érkezést követően, kötelességed jelezni a szálloda recepcióján, hogy megtehessük a megfelelő intézkedéseket.

Igen, a megfelelő távolságtartást betartva lehetséges a helyszínen történő fogyasztás, kizárólag szállóvendégeink számára.

Ha másképpen a gyermek elhelyezése az üzleti, gazdasági, továbbá oktatási tevékenység ideje alatt nem megoldható, ez esetben a gyermek tartózkodása is megengedett lehet a szállodában.

Igen, versenyengedéllyel rendelkező sportolók, a sporttevékenységük végzése céljához kapcsolódóan jogosultak szállodai tartózkodásra.

Bízunk benne, hogy válaszainkkal, iránymutatásainkkal megkönnyítettük az üzleti utazás kapcsán felmerülő döntéseteket.
Tekintsétek meg weboldalunkon az üzleti utazók számára kialakított ajánlatainkat.

Továbbra is határtalan vendégszeretettel várunk Benneteket a hévízi Hotel Európa fit**** szállodában!

További híreink

Vadonatúj apartszobák „okos” funkcióval a hévízi Hotel Európa Fit****-ben

A "Minőségi megújulás és szolgáltatásfejlesztés a Hotel Európa Fit****-ben" című Kisfaludy...

Tovább a hírhez
Házi kedvenccel érkezők szállodai etikettje

Szállodánk fogad házi kedvencet, foglaltság függvényében. Ám jelenlétük a hotel teljes területén...

Tovább a hírhez
„Az állóképességi sportok orvosi lova vagyok” | Kuttor Csaba
Egyre népszerűbb kerékpározás és a futás a középkorúak között, ami egyrészt örömteli, mert az...
Tovább a hírhez

Kövessen minket!