Árak ellenőrzése
Családi nyaralás 34 425 Ft-tól /fő/éj
Szezonális akció 30 175 Ft-tól /fő/éj
Okos ajánlat 26 250 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Csakraharmonizáló kezelés
Szobafoglalás: +3683501149
Főoldal / Hírek / Brand lett a Hévízi Tradicionális Kúra

Brand lett a Hévízi Tradicionális Kúra

Figyelem! Az alábbi hír több, mint 1 éve frissült utoljára, ezért lehet, hogy a tartalomban szereplő információk (képek, árak stb.) már nem aktuálisak. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

2015. 07. 20.


Az Európában is unikálisnak számító Hévízi-tó gyógyhatására alapozott terápiák akkreditálása érdekében saját védjegyet hozott létre a város. 

A gerinc és mozgásszervi panaszok enyhítésében kiváló eredményekkel bíró Hévízi Tradicionális Kúrát, az uniós szakmai szervezetekkel is szeretnék elismertetni.

Hévíz mostanában joggal fürdőzhet a dicsőségben, a városnak két oka is van emelt fővel fogadni a gratulációkat.

Az egyik jelentős mérföldkő a város életében az elmúlt napokban az volt, hogy a tavat Hungarikummá nyilvánították, ezzel a honi presztízs asztaláról Hévíz pohara leverhetetlenné vált. A tóval egyetemben a tradicionális hévízi gyógyászat is Hungarikummá lett, mely soha nem látott magasságokban tündököl.

A hévízi fürdőkultúra gyógyító hatása Európa-szerte legendás, a termálvíz gyógyító hatása gyógyulni vágyók tömegét vonzza a Balaton nyugati csücske mellé. Itt évente több mint egymillió éjszakát töltenek a vendégek. A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, Horváth Orsolya elmondása szerint külön öröm a város számára a Kúra védjegy létrejöttének időzítése, ugyanis ebben az évben volt 220 éve, hogy a tavon megépült a legelső fürdőház. A két évszázad során, a Hévízi Tradicionális Kúra nemes egyszerűséggel branddé vált. A Kúrával kapcsolatos minősítési okleveleket Hévíz polgármestere Papp Gábor és a turisztikai Kft. ügyvezetője, Horváth Orsolya adták át.

A Kúra alappillérei gyógyvízben való fürdőzés mellett az iszapfürdő és súlyfürdő is. Kiegészítő kezelésként a gyógyvíz ivókútból való fogyasztása is része a gyógyulásnak csakúgy, mint a masszázsok, mozgásterápiák és a fiziko-, valamint hidroterápia is. A kúra időtartama alapvető esetben két hét.

A standardizált Kúra fejlesztésén professzionális, erre a területre specializálódott szakemberek dolgoztak, munkájuk gyümölcse egy egyedülálló gyógyrendszer létrehozása. A Kúrát nyújtó intézmények minősítésében nem kevésbé prominens orvosok működtek közre, mint a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház orvosigazgatója, Dr. Mándó Zsuzsanna, a NaturMed Hotel Carbona****superior sport és reumatológus szakorvosa, Dr. Major Zoltán és a Hotel Európa Fit****superior főorvos asszonya, Dr. Moll Veronika – utóbbi, történetesen a súlyfürdő atyjának, Dr. Moll Károlynak a lánya.

A gyógyászati hátterű brand megalkotóinak szakmai tudása garancia arra, hogy Hévízen a hagyományokhoz méltóan és a korral folyamatosan haladó kezelésrendszerben részesüljön az, aki itt kíván felépülni. – mondta Horváth Orsolya, aki a Kúra profizmusát két faktorban látja, a szakképzettség meglétében és az orvosi felügyeletben.

A Turisztikai Kft. vezetője elmondta azt is, hogy: a Hévízi Tradicionális Kúra elsődlegesen a Hévíz védjegyeként aposztrofálható és a város azon munkálkodik, hogy európai magasságokba emelje a brandet. Az Európai Unióban a védjegyoltalomért felelős intézmény a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal, a Kúra logóját Hévíz ide terjesztette be, ráadásul jó eséllyel pozitív elbírálásban részesül, ugyanis jelenleg nincs konkurens címer a piacon. A végleges döntés októberre várható.

A Hévízi Tradicionális Kúra gyakorlói a kúra hivatalos címerét viselhetik majd, minden olyan intézmény is jogosult lesz erre, amelynek megvan a kúrához kellő szakmai, orvosi háttere és gyógyászati infrastruktúrája (gyógyvizes medence, súlyfürdő, iszap pakoló, stb).

Gyógyuljon a hévízi tradicionális kúra által, tekintse meg aktuális ajánlatunkat!

A Hotel Európa Fit****superior több hévízi ház mellett jogosult lesz a cím viselésére.

Frissítés - Európai Innovációs Díj

2016-ban a European Spas Association (Európai Fürdő Szövetség) Hévíz városnak adományozta az Innovatív fürdő és gyógyhely desztinációt megillető díjat. Az Európai Innovációs Díj célja a fürdővárosok új ötleteinek, eszközeinek vagy folyamatainak elismerése és megismertetése világszerte. A nemzetközi elismerést a Hévízi Tradicionális Kúra védjegy kapta.

Teljes hírünket itt olvashatja:

Nemzetközi elismerést kapott a Hévízi Tradicionális Kúra Védjegy

További híreink

Ismét elnyertük a Hévízi Tradicionális Kúra tanúsító oklevelet

A Hévízi Tradicionális Kúra minősítést 2015-ben hozta létre Hévíz városa azzal a céllal, hogy...

Tovább a hírhez
5+1 Tipp, amiről érdemes tájékozódni foglalás előtt, ha gyermekkel utazik

Nagyon sok wellness szálloda mondja magáról, hogy gyermek- illetve családbarát. Kisgyermekkel,...

Tovább a hírhez
Ismét Egészségnapot tartottunk szállodánkban!

A tavalyi sikeres Egészségnap után idén is nyílt napra csábítottuk az érdeklődőket! Szakértőink...

Tovább a hírhez

Kövessen minket!