Árak ellenőrzése
Szezonális akció 29 700 Ft-tól /fő/éj
Light all-inclusive hétvégék 38 925 Ft-tól /fő/éj
Húsvét az Európafitben 41 850 Ft-tól /fő/éj
Nőgyógyászati kezelések
Bőrgyógyászati kezelések
Csakraharmonizáló kezelés
Szobafoglalás: +3683501149
Főoldal / Hírek / Ne akkor keressük a megoldást, amikor már nagyon fáj – avagy hogy gondolkodunk a megelőzésről

Ne akkor keressük a megoldást, amikor már nagyon fáj – avagy hogy gondolkodunk a megelőzésről

Figyelem! Az alábbi hír több, mint 1 éve frissült utoljára, ezért lehet, hogy a tartalomban szereplő információk (képek, árak stb.) már nem aktuálisak. Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

2019. 04. 25.


Derék- csípő- gerinc- és ízületi vagy izomfájdalmak – sokan az öregedési folyamat részének tartják, pedig korántsem kell együtt élni velük…

Tán kimondhatjuk, hogy magyar mentalitás, hogy csak akkor megyünk el orvoshoz, ha már valóban annyira betegek vagyunk, hogy a fájdalom már nagyobb fokú, mint amit a napi életünk során elviselünk… Különösen igaz ez, ha mozgásszervi, reumatikus tünetekről van szó. Pedig a megelőzés éppen olyan fontos, sőt fontosabb, hiszen olyan krónikus betegségek alakulhatnak ki ellenkező esetben, amik szerteágazó problémát tudnak okozni, és így nehezebben hozzáférhetők, hosszan tarthat a gyógyítási folyamatuk.

Hévízi világszabadalom

Hévízi világszabadalom, a súlyfürdő, amit dr. Moll Károly talált fel, Dr. Moll Veronika orvos igazgatónőnk nagyapja. A doktornő elmondása szerint nagyapja maga is derékfájós volt, és a tóba járt fürdeni. Mivel a víz mély, ezért a függőleges fürdőzés adott volt. Így jött az ötlet, hogy ezt meg lehetne toldani súlyokkal is, csak hát a tóban ez nem volt túl ideális épp a mélység miatt, így kialakították a lehetőséget medencében is. Idestova 65 éve működik az ötlet hatékonyan, meghatározó kezelési módként pl.: gerincbetegségek esetén, gerincsérv meglétekor és a megelőző állapotokban, egyes tartási rendellenességek, mint szkoliózis vagy rossz tartás esetén. Segítségével a csípőízületet is lehet nyújtani csípőízületi kopás fennállásakor, de izomgörcsök esetén is lehetőséget nyújt beszűkült izomállapotokat oldani. A súlyfürdőzés lényege, hogy langyos vízben folyik a kezelés, ellazult állapotban. A víz mély, így a víz és a felhelyezett súlyok (derékra valamint bokára) is húzzák a testet. A csigolyák így kissé eltávolodnak egymástól, ami lehetőséget ad az előboltosulásnak, vagyis a csigolyák visszarendeződhetnek a helyükre. A kezeléseket 15-20 percig végezzük, és természetesen több alkalommal, kúraszerűen. Ez nemcsak terápiásan hasznos, hanem megelőzésként is, elsősorban nehéz fizikai munkánál, ülő munkánál… Sok visszatérő vendéget eredményez e népszerű kezelés, nagyon szeretik a vendégek.

Csak Hévízen van

A súlyfürdő mellett elsősorban a hévízi gyógyiszapnak van fontos szerepe, amelyet iszapgöngyölés vagy pakolás, valamint iszapfürdő formájában is igénybe tudnak venni a vendégek. Tán nem gondolnánk, de egy önmagunkkal, testünk-lelkünk felüdítésével töltött 4-5 nap napi 1 kezeléssel is hosszan tartó egészséges állapotokat tud előidézni… Higgyék el, megéri.

Nézze meg aktuális gyógy- és preventív ajánlatainkat

Belföldi érdeklődés és Hévíz

Elsősorban még mindig a külföldiek érdeklődnek a hévízi gyógykezelések iránt, amelyeknél elsősorban a nagyon hasznos és gyógyító víz erejében rejlik a hatás. Kénes és radioaktív tartalma ideális összetevők a mozgásszervi panaszokra, de ezek jelenléte nem annyira tömény, hogy túlzottan korlátozva lenne benne a fürdés.

Pedig, aki már egyszer ellátogat wellness céljából Hévízre, fontos tudnia, hogy orvosi panaszok esetén felkészült csapat várja szállodánkban. Mind a rehabilitáció, mind a gyógyítás lehetősége adott, és medical wellness téren pedig elsők voltunk, akik megelőző programot állítottunk össze gyógyászati háttérrel.

Aktuális ajánlatok

Egészségmegőrző kezeléseink

További híreink

Különdíjban részesültünk Az év szállodája 2022 megmérettetésen

A Magyar Éttermek és Szállodák Szövetsége (MSZÉSZ) 2022-es Év Szállodája pályázatán a...

Tovább a hírhez
Napelemes rendszer telepítése a hévízi Európafitben

A HÉVINVEST SPA-GOLF Idegenforgalmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság sikeresen...

Tovább a hírhez
Ismét a dobogón

Idén jubilált a Szallas.hu évzáró gálája. A 10. évforduló alkalmából újabb kategóriában...

Tovább a hírhez

Kövessen minket!