Gumhert András séfünk készítette el e bárki által könnyedén az asztalra varázsolható...
Utazzunk Dél-Afrikába, és kóstoljuk meg a kiváló strucc bobotie-t. A bobotie kemencében sült gazdag fűszerezésű hús, fasírt jellegű. Készíthető más húsból is, pl.: marhából vagy birkából. A strucc comb íze a vörös húsokéra hasonlít, vadhúsra emlékeztet, és nagyon finom. Nem mindennapos a beszerzése, de egy különleges vacsorához megéri az...
Úgy érzem, hogy ez az ősi alapanyag nem eléggé ismert a háziasszonyok és szakácskollégáim körében. Pedig a mostanság divatos fitnesz-wellness étkezésbe, étkezési stílusba tökéletesen illeszkedik. Többször hangsúlyoztam már, hogy nagyanyáink kitaláltak mindent, és itt Zalában a medvehagyma különösen gyakori erdeinkben. Kevesen tudják, hogy vértisztító hatású, segíti az emésztést, és gazdag vastartalommal rendelkezik. Amíg Bécsben a piacon euróért árulják, addig nálunk vajmi kevesen ismerik. Pedig a zalai erdők, a Balaton felvidéke különösen gazdag ebben a...
A szárnyasok minden nehézség ellenére nagyon kedvelt nyersanyagok, háziasszonyaink és remélhetőleg olvasóim konyháján...
A kerekrépát helyettesíthetjük savanyított jégcsapretekkel, ahogy a szarvast is egyéb...
Igaz hogy nem egy olcsó zöldség, de nagyon kevés elég belőle a jó ízek eléréséhez. Aszparagin tartalma serkenti a vesét, sok C-vitamin, vas, kalcium, jód található...