Mivel a kecskesajt nálunk ismert fajtái nem több hónapig érnek, hanem friss sajtként értékesítik őket, ilyenkor megnő a mennyiség és mi, szakácsok is több fajtából tudunk...
Márton a legenda szerint odaadta palástját egy didergő koldusnak, később Amiens-ben megkeresztelkedett és misszionárius lett, majd a Loire menti Tours püspökévé választották. A hagyomány szerint Márton elbújt a nagy megtiszteltetés elől a libák között, de a nagy gágogás elárulta. Márton-napra mindenütt liba dukál, fogadják sok szeretettel libanapi...
Ebben a receptben két kedves nyersanyagom is szerepel: az egyik a masnitészta, ami szokatlan formájával nagyon kellemes ízt tud varázsolni ételeinkhez. A másik pedig egyik elfelejtett nyersanyagunk, a bőrös...
Ez az étel valószínű, Milánóban ismeretlen, de a magyar ízlésnek megfelelően létrejött valamikor a 60-as évek elején. Ugyanúgy, mint a...
Úgy gondolom, ez a variáció bármikor nagyon időszerű, hiszen az eper, a ribizli, a feketeszeder, feketeáfonya, cseresznye, meggy mind-mind kifogyhatatlan ötleteket adnak nemcsak a szakácsoknak, hanem a szülőknek...
Sendula Péter séfünk a Balatoni Nyár műsor állandó vendége. 2019 júniusában alkotta meg főzőpartnerével e műremeket, ami ünnepi alkalmakkor, vagy egy családi hétvégén is könnyedén...
Ha könnyű ételeket szeretnénk fogyasztani, a legjobb dolog, ha sok halat eszünk, hiszen könnyen emészthető, kíméli gyomrunkat. Ilyen például a következő pisztrángrecept is, ami fóliában készül el. Ezért kereszteljük el pisztráng fóliában módozatnak. (Természetesen a fólia árt a gyomornak, ezért nehogy...
Az olasz konyha nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik, nincs máshogy ez a pizzával sem. Az igazi, olasz pizzatészta recept nem tartalmaz mást, mint a liszt-víz-olívaolaj-élesztő csapatot, egy kis sót és bazsalikomot az íze miatt, és némi cukrot az élesztő könnyebb felfuttatásához. Az itt megadott arányban keverve csodálatosan ropogósra sül az otthoni sütőben is, és könnyen formázható lesz, ami elsődleges szempont a pizza...
Sertésszűz barbecue paradicsomporba forgatott bélszínnel,...
Szervezetünk számára nagyon fontos a friss, roppanós, vitaminokkal teli zöldség félék fogyasztása! Ilyen zöldségféle a sóska. Nagyon nagy vastartalma miatt fogyasszuk gyakran, hiszen a zalai népi konyhában többször előfordul akár mártásként vagy leves formájában! A háziasszonyok régen alapvető zöldségként használták. Ma sokan csak főzeléknek készítik el sikeresen, vagy kevésbé sikeresen. Ilyenkor tavasz elején kiváló, könnyű ebéd a sóskás...
A spagettiről nemcsak az én családomban, hanem másoknál is külön történeteket lehetne írni. Itt főleg a gyermekekre...
Gumhert András séfünk készítette el e bárki által könnyedén az asztalra varázsolható...
Utazzunk Dél-Afrikába, és kóstoljuk meg a kiváló strucc bobotie-t. A bobotie kemencében sült gazdag fűszerezésű hús, fasírt jellegű. Készíthető más húsból is, pl.: marhából vagy birkából. A strucc comb íze a vörös húsokéra hasonlít, vadhúsra emlékeztet, és nagyon finom. Nem mindennapos a beszerzése, de egy különleges vacsorához megéri az...